Schumacher verwacht geen achtste titel voor Hamilton: 'Qua vechtlust is hij gewoon geen Alonso' Formule 1
Formule 1

Schumacher verwacht geen achtste titel voor Hamilton: 'Qua vechtlust is hij gewoon geen Alonso'

Schumacher verwacht geen achtste titel voor Hamilton: 'Qua vechtlust is hij gewoon geen Alonso'

Lewis Hamilton begint zijn laatste seizoen in de Formule 1 niet bijzonder goed, het is zelfs de slechtste seizoenstart in jaren voor de Brit. De Ferrari doet het een stuk beter tijdens de eerste acht races van 2024 en dus heeft Hamilton daarmee een betere auto in het vooruitzicht, al is niet iedereen ervan overtuigd dat dit goed zal uitpakken voor de Italiaanse renstal. ‘Mijn buikgevoel zegt dat ze beide coureurs hadden moeten behouden’, zegt Ralf Schumacher in een interview met Motorsport-Total.com.

Hamilton wist vorig jaar met zijn W14 een derde plaats in het kampioenschap te halen, maar momenteel staat hij behoorlijk achter in de onderlinge duels met George Russel. De zevenvoudig wereldkampioen wist slechts één keer voor zijn teamgenoot te kwalificeren en in de races wist hij maar twee keer voor Russell te finishen. Er doen geruchten de ronde dat Ferrari zou twijfelen aan de beslissing om Hamilton naar Maranello te halen, maar volgens Schumacher is dit onzin.

De Duitser denkt niet dat Ferrari ook maar een seconde heeft overwogen om hun beslissing terug te draaien. ‘Het contract is daarvoor veel te groot en er is veel te veel geld mee gemoeid’, geeft de voormalig Formule 1-coureur aan. ‘Ik weet niet van wie het idee kwam. Het idee is eigenlijk ook superslim, maar het probleem is dat Carlos Sainz een goede nummer 1,5 is’, meent Schumacher aan. ‘Nummer twee kan je eigenlijk niet zeggen. Hij kwam echt in de buurt en daarom vond ik het team ook extreem goed’, prijst hij de huidige line-up van Ferrari.

Schumacher verkiest Sainz boven Hamilton

Zelf had de Duitser andere keuzes gemaakt, als hij aan het roer had gestaan bij het team uit Maranello. ‘Wie er nou precies meer verwacht van Hamilton weet ik niet’, zegt Schumacher. ‘Mijn buikgevoel zegt dat ze beide coureurs hadden moeten behouden en Lewis Hamilton had dan nog een jaar of twee bij Mercedes kunnen rijden en dan met pensioen kunnen gaan’, is de analist van mening. ‘Maar hij wilde daar natuurlijk weg omdat hij nog een achtste titel wil en hij weet dat het bij Mercedes op dit moment niet gaat lukken’, benadrukt de voormalig coureur van onder andere Williams.

Ondanks dat Schumacher Ferrari liever door had zien gaan met Sainz naast Charles Leclerc, denkt hij niet dat de komst van Hamilton een fout genoemd kan worden. ‘Hij is nog steeds een eersteklas coureur’, vindt de Duitser. ‘De vraag is echter: hoeveel is hij nog bereid te geven?’ De analist ziet dat het een beetje begint te knetteren bij de Zilverpijlen. ‘Hij vindt dat hij benadeeld wordt. Russell kreeg een update en hij niet’, verwijst hij naar de upgrade die Russell kreeg in Monaco. ‘Ik begrijp hem wel, maar hij verlaat het team. Daarom moeten ze zich nu steeds meer op Russell concentreren’, benadrukt Schumacher. De Duitser maakt ook nog een kleine vergelijking met generatiegenoot Fernando Alonso. ‘Waarom Alonso dan niet? Qua vechtlust is hij gewoon geen Alonso’, concludeert de analist, die daarmee aangeeft dat Alonso nog wel bereid is om alles te geven voor een derde titel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws