Russell klaar om te vechten voor het kampioenschap: '2023 wordt een spannend seizoen' Formule 1
Formule 1

Russell klaar om te vechten voor het kampioenschap: '2023 wordt een spannend seizoen'

Russell klaar om te vechten voor het kampioenschap: '2023 wordt een spannend seizoen'

Mercedes-coureur George Russell verklaart dat hij klaar is om mee te doen in het gevecht om de titel in 2023. De 24-jarige heeft zijn eerste seizoen bij het Duitse team erop zitten, maar dankzij problemen met onder andere porpoising kon de Brit zeker aan het begin van het jaar nog niet gaan voor overwinningen. Wanneer de auto van Mercedes in 2023 beter is, zal Russell klaar zijn om te proberen het kampioenschap te winnen.

Na drie jaar te hebben geracet bij het team van Williams, kon Russell in 2022 eindelijk gaan rijden voor het team dat acht jaar achter elkaar de titel wist te winnen. Dat eerste seizoen heeft hij goed kennis kunnen maken met het team van Mercedes en daarom wil hij er komend jaar echt voor gaan. 'Ik voel me zeker klaar om te vechten voor wereldkampioenschappen', zo begint de Britse coureur tegenover GPFans.

Hoewel de Mercedes-auto afgelopen seizoen niet heel sterk was, zette Russell vaak goede prestaties neer. Zo deed hij de bijnaam Mr. Consistency eer aan, door negentien van de 22 races in de top vijf te eindigen. 'Ik kijk op geen enkele race met spijt terug, want uiteindelijk hebben we ongelooflijk goed werk geleverd, alleen al om voor deze posities te kunnen vechten', zo legt de enkelvoudig Grand Prix-winnaar uit.

Russell: '2023 wordt een spannend seizoen'

Wel geeft Russell toe dat het vorig seizoen moeilijk was om te vechten voor de eerste plaats. 'Feit is dat de overwinning altijd een beetje uit het zicht was, omdat we gewoon niet de performance hadden', benoemt de Brit eerlijk. 'We gaan hier niet zitten en boos zijn over de prestaties die we hebben laten zien met de auto die we hebben geproduceerd', voegt hij er tevreden aan toe.

Uiteindelijk wist de Mercedes-coureur richting het einde van het seizoen zelfs nog de Grand Prix van Brazilië te winnen. 'We hebben veel om trots op te zijn, maar als team hebben we veel waarvan we weten dat we het moeten verbeteren en dit is niet de norm die we onszelf hebben gesteld', vertelt Russell. Aankomend seizoen zal het dan echt afhangen van de wagen die het team kan produceren. '2023 wordt een spannend seizoen', eindigt de 24-jarige.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws