Russell ziet groot voordeel tegenover Hamilton: 'Voor mij stap vooruit en voor hem achteruit' Formule 1
Formule 1

Russell ziet groot voordeel tegenover Hamilton: 'Voor mij stap vooruit en voor hem achteruit'

Russell ziet groot voordeel tegenover Hamilton: 'Voor mij stap vooruit en voor hem achteruit'

George Russell verklaart dat hij een voordeel had in 2022 ten opzichte van teamgenoot Lewis Hamilton. De jonge Brit reed in eerdere jaren voor het team van Williams, waar goede resultaten moeilijk waren te behalen dankzij de minder sterke wagen. De zevenvoudig wereldkampioen was echter gewend aan een auto die al acht jaar voor overwinningen en titels kon strijden.

Tussen 2019 en 2021 reed Russell in een auto die vrijwel nooit in de punten kon komen. Ondanks dat, reed de coureur toen erg sterk en wist hij constant zijn teamgenoot te verslaan. 'Het belangrijkste is dat ik drie jaar achter de rug had in een auto die heel, heel moeilijk en niet erg prettig was om in te rijden', begint de 24-jarige tegenover de Britse tak van GPFans.

Afgelopen seizoen was de bolide van Mercedes echter ook niet goed genoeg om constant aan de strijd om een overwinning mee te doen. Toch was Russell slechter gewend. 'Eigenlijk was de auto waarmee ik vanaf de eerste dag in 2022 met Mercedes reed, een betere auto dan wat ik de afgelopen drie jaar heb meegemaakt', zo legt de coureur uit.

Russell: 'Hamiltons idee van een goede auto was totaal anders dan die van mij'

Hamilton had juist het tegenovergestelde: hij was gewend aan een voorspelbare wagen, waarmee hij om titels kon strijden. 'Lewis reed acht jaar lang in een auto die het wereldkampioenschap won, dus zijn basisniveau van hoe een goede auto wordt gedefinieerd, was totaal anders dan die van mij', legt de jonge coureur uit. 'Het was een enorme stap achteruit als het aankomt op hoe fijn de auto was om voor hem te rijden, en het was eigenlijk een stap vooruit voor mij. Dat was waarschijnlijk de reden waarom ik het prettiger vond om gewoon door te gaan.'

Russell wist zijn teamgenoot dan ook te verslaan in het 2022-seizoen. Met 275 punten werd hij namelijk vierde in het kampioenschap, terwijl Hamilton genoegen moest nemen met 35 punten minder en de zesde plaats. 'Het was waarschijnlijk gemakkelijker voor mij om me aan te passen, omdat ik een betere auto kreeg dan ik gewend was, terwijl Lewis een aanzienlijk slechtere auto kreeg dan hij gewend was', zo eindigt Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws