Wolff ziet bijzondere troef in Russell: 'Dat zal hem wereldkampioen maken' Formule 1
Formule 1

Wolff ziet bijzondere troef in Russell: 'Dat zal hem wereldkampioen maken'

Wolff ziet bijzondere troef in Russell: 'Dat zal hem wereldkampioen maken'

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, benoemt dat de Duitse renstal de twee beste coureurs heeft. George Russell en Lewis Hamilton waren afgelopen seizoen redelijk aan elkaar gewaagd, ondanks de moeilijke start van de zevenvoudig wereldkampioen.

Wolff verwacht nog grootse dingen in de toekomst van Russell. 'George is altijd erg zelfkritisch, wat één van de troeven is die hem tot een toekomstige wereldkampioen kan maken', zo vertelt de teambaas van Mercedes tegenover de Britse tak van GPFans. 'Hij is nu in het fabrieksteam van Mercedes gegooid, we blijven de auto ontwikkelen en als je het mij nu vraagt, zien de eindresultaten er anders uit.'

Wolff: 'Wij hebben de twee beste coureurs'

Afgelopen seizoen moest Russell het opnemen tegen zevenvoudig wereldkampioen Hamilton. Naar het hele seizoen gekeken had de jonge Brit de beste resultaten. Met name aan het begin was hij namelijk een stuk consistenter dan zijn teamgenoot. 'Zoals aan het begin van het jaar, zou je kunnen zeggen dat George het heel goed deed, en in het laatste derde deel van het jaar was het Lewis.'

Ondanks dat de resultaten aan het begin van het 2022-seizoen nog wel tegenvielen bij Hamilton, wist hij uiteindelijk toch negen keer op het podium te eindigen. Daarmee ziet Wolff dan ook twee hele sterke coureurs. 'Als het aankomt op optimale prestaties hebben we de combinatie van de twee beste coureurs en de sterkste line-up', gelooft de Oostenrijker.

De vorige keer dat Mercedes twee coureurs had die erg aan elkaar gewaagd waren, ging dat niet altijd goed. Hamilton en Nico Rosberg kregen het toen geregeld met elkaar aan de stok, maar dat is niet ongewoon volgens Wolff. Twee sterke coureurs kunnen strijden namelijk met elkaar en dat is ook met Russell en Hamilton het geval. 'Er zullen altijd van dit soort cycli zichtbaar zijn naar mijn mening, die strijd tussen de twee coureurs', eindigt Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws