Russell liep deuk op in zelfvertrouwen in Austin: 'Dat moment had grote invloed' Formule 1
Formule 1

Russell liep deuk op in zelfvertrouwen in Austin: 'Dat moment had grote invloed'

Russell liep deuk op in zelfvertrouwen in Austin: 'Dat moment had grote invloed'

George Russell liep tijdens de eerste vrije training in Austin een deuk op in zijn zelfvertrouwen. De coureur had een momentje en had moeite om zich hier overheen te zetten. In de kwalificatie ging het echter weer beter. Hij wist zich als zesde te kwalificeren en dankzij het wegvallen van Sergio Pérez en Charles Leclerc door gridstraffen, kan hij de race als vierde starten.

Russell geeft aan tevreden te zijn met zijn resultaat in de kwalificatie. 'Vooral na de start van dit weekend. Ik heb dit weekend het goede tempo nog niet gehaald', begint de Brit bij Motorsport.com. 'De start van de eerste vrije training was goed, maar toen had ik een groot moment en crashte ik bijna', vertelt hij. Dat moment heeft grote invloed gehad op het vervolg van het weekend voor de coureur. 'Dat ondermijnde veel van mijn zelfvertrouwen tijdens alle oefensessies.'

Russell geeft aan dat hij in 2022 wel vaker zijn zelfvertrouwen verliest. 'Dit jaar is dat niet zeldzaam om eerlijk te zijn, vooral met het porpoisen en met de stijfheid van deze auto's. Het is een beetje een diva', vertelt de 24-jarige coureur over zijn W13. 'Dus je wilt eigenlijk altijd een net weekend hebben, je wilt de auto nooit in de muur zetten of zo. En als je ooit een groot moment hebt, neemt dat vertrouwen weg, en het duurt even voordat je er weer bovenop bent.'

'In de kwalificatie heb je een andere mindset'

In de kwalificatie voelde Russell zich uiteindelijk wel weer beter in de Mercedes. 'Ik denk dat als je eenmaal de helm op hebt tijdens de kwalificatie, je altijd een iets andere mindset hebt. En ja, gelukkig gedroeg de auto zich in de kwalificatie ook weer een beetje normaal', legt de Brit uit.

Door de vooruitgang van de auto voelde hij zichzelf ook weer beter. 'Vanaf de eerste ronde in Q1 was ik gelukkig weer een soort van terug naar normaal', legt hij uit. Toch is het nog lang geen reden voor een feestje. 'Zes tienden van de pole is niet iets om te vieren. Maar als je het seizoen als een gemiddelde neemt, en je kijkt naar de lengte van deze ronde, dan is het waarschijnlijk beter dan de meeste van onze kwalificatiesessies', eindigt de Mercedes-coureur toch wel een beetje tevreden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws