Russell blijft teleurgesteld achter na kwalificatie: 'Ik had gehoopt op meer' Formule 1
Formule 1

Russell blijft teleurgesteld achter na kwalificatie: 'Ik had gehoopt op meer'

Russell blijft teleurgesteld achter na kwalificatie: 'Ik had gehoopt op meer'

George Russell had gehoopt op een betere kwalificatiesessie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. De coureur van Mercedes kwam niet verder dan de zesde tijd, maar door gridstraffen mag de rijder vanaf de vierde plek starten. Het gat naar de twee topteams is echter wel heel groot, maar dat baart de coureurs niet per se zorgen. De Brit denkt dat het vooral ligt aan de karakteristieken van het circuit.

Mercedes had door een nieuwe upgrade goede hoop op een beter resultaat in de kwalificatie. Russell mag op zondag vanaf de vierde plek starten, maar dat komt vooral door gridstraffen van Charles Leclerc en Sergio Pérez. 'Ik had gehoopt op meer', zegt de Mercedes-coureur voor de camera bij Sky Sports. 'We moeten natuurlijk wel realistisch blijven, want de kwalificatie is nooit onze kracht geweest. Helaas lijkt het gat wel weer iets groter geworden.'

Russell heeft wel een verklaring voor het gat naar Red Bull Racing en Ferrari. 'Dit circuit test de auto heel erg. Er zijn veel bochten, dus ook veel plekken om tijd te verliezen. Het is dan ook niet raar dat we achterstaan.' De coureur is dan ook van mening dat Mercedes in de afgelopen weken nog altijd stappen heeft gezet en dichter bij de topteams is gekomen. 'De tijden zijn misschien erg, maar als je er in percentages naar kijkt dan doen we het waarschijnlijk wel beter.'

Russell: 'Ik focus me niet op Hamilton'

In de laatste vier races valt er weinig meer te winnen voor Russell. De coureur kan echter wel voor zijn teamgenoot eindigen dit seizoen en daarmee schaart hij zich toch in een speciaal rijtje. 'Als je me het had gevraagd aan het begin van het seizoen dan had ik dat het belangrijkste gevonden. Het is niet elke dag dat je Lewis Hamilton verslaat. Nu willen we gewoon polepositions en overwinningen pakken. Ik focus me niet op Lewis, maar op de persoon die eerste staat', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws