Verstappen zegt veel aan Mateschitz te danken te hebben: 'Door hem ben ik hier' Formule 1
Formule 1

Verstappen zegt veel aan Mateschitz te danken te hebben: 'Door hem ben ik hier'

Verstappen zegt veel aan Mateschitz te danken te hebben: 'Door hem ben ik hier'

Max Verstappen bedankt Dietrich Mateschitz voor het mogelijk maken van zijn Formule 1-carrière. De Red Bull-oprichter is op zaterdag 22 oktober na een lang ziektebed op 78-jarige leeftijd overleden. Vlak voor de kwalificatie op Austin kwam het verdrietige nieuws naar buiten. De Nederlander denkt zeker dat Mateschitz een grote invloed heeft gehad op zijn loopbaan bij Red Bull Racing.

Mateschitz, die sinds 2005 verbonden was aan Red Bull, heeft Verstappen zijn successen zien behalen. Samen met Red Bull Racing heeft de Oostenrijker veel mooie dingen kunnen bereiken, waaronder de twee titels van de Limburger. Verstappen heeft aangegeven blij te zijn dat Mateschitz dat nog kon meemaken. Het nieuws hakte er zeker in voor iedereen bij de Oostenrijkse renstal.

'We denken aan wat er is gebeurd en wat het betekend voor iedereen binnen het team en wat het Red Bull-bedrijf heeft opgebouwd in de Formule 1', vertelt Verstappen bij de Spaanse tak van Motorsport.com. 'Daar denk ik vooral aan. Door hem ben ik hier.' Volgens Verstappen had Mateschitz een grote invloed op zijn succesvolle carrière.

Immers heeft Mateschitz samen met voormalig coureur Gerhard Berger het zusterteam Toro Rosso opgezet, van waaruit Verstappen op kon stromen naar Red Bull. 'Het is erg moeilijk, maar gelukkig kon ik hem een paar weken geleden nog zien en wat tijd met hem doorbrengen', vervolgt de tweevoudig wereldkampioen.

Verstappen: 'We gaan proberen hem trots te maken in de race'

In de kwalificatie gokte Red Bull erop om eerder naar buiten te gaan in Q3. Verstappen zette een vrij goede ronde neer, maar had in de laatste sector niet genoeg rubber meer om te pushen. De Limburger kwalificeerde op de derde stek, maar zal starten van P2 vanwege de gridstraf van Charles Leclerc. 'We gaan proberen hem trots te maken in de race', aldus Verstappen, die met de overwinning op Austin ook de constructeurstitel van het team kan verzilveren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws