Russell op weg naar tweede in het kampioenschap: 'We gaan er met vechtlust in' Formule 1
Formule 1

Russell op weg naar tweede in het kampioenschap: 'We gaan er met vechtlust in'

Russell op weg naar tweede in het kampioenschap: 'We gaan er met vechtlust in'

Mercedes-coureur George Russell heeft zijn zinnen gezet op de tweede plaats in zowel het constructeurskampioenschap als bij de rijders. De Brit heeft zeven punten achterstand op Sergio Pérez en zestien op Charles Leclerc, die tweede staat. Bij de constructeurs heeft het team 35 punten achterstand op Ferrari en dus is er volgens Russell nog genoeg kans.

'We bevinden ons nu in een positie waarin we waarschijnlijk voor de tweede plaats kunnen strijden in beide kampioenschappen', vertelt de coureur geciteerd door Express. 'Natuurlijk gaan we er met vechtlust in en we willen elke race en het kampioenschap winnen', vervolgt Russell. Toch moeten hij en het team reëel blijven. 'Realistisch zijn Red Bull Racing en Max Verstappen veel te snel, doen zij uitzonderlijk werk en ze staan mijlenver voor op alle anderen', zo legt de 24-jarige coureur uit.

'Maar ik denk dat we het team met de meeste punten willen zijn in de tweede seizoenshelft', gaat de Brit verder. 'Dat moet ons doel zijn, want tweede in beide kampioenschappen is niet ver weg', zegt Russell. Ook denkt het team natuurlijk al na over volgend jaar. 'De lessen die we in de tweede seizoenshelft gaan leren, zullen ons ook voor volgend jaar vertrouwen geven.'

Bijzonder record voor Russell

Behalve de resultaten in de beide kampioenschappen is Russell ook op weg naar een bijzonder record. In Monza stond de coureur voor de zevende keer dit jaar op het podium. Hij zou mogelijk de derde coureur kunnen worden die ooit tweede werd in een kampioenschap zonder ook maar één keer in zijn carrière in de Formule 1 op het hoogste treetje van het podium te staan. Momenteel zijn de enigen die dat lukten Ronnie Peterson en Guiseppe Farina. Maar voor de Mercedes-coureur is het nog niet zo ver. Eerst zal hij de komende races nog flink moeten doorstampen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws