Russell had podium niet verwacht: 'Auto voelde niet goed aan en we weten niet waarom' Formule 1
Formule 1

Russell had podium niet verwacht: 'Auto voelde niet goed aan en we weten niet waarom'

Russell had podium niet verwacht: 'Auto voelde niet goed aan en we weten niet waarom'

George Russell is blij dat hij op het podium mocht staan op het circuit van Monza. Desondanks had de coureur van Mercedes niet verwacht dat hij als derde over de streep zou komen. De meervoudig podiumklant zag een sterker Ferrari dan verwacht en wist ook niet aan te haken bij Red Bull Racing. Hierdoor zal Mercedes nogmaals goed gaan kijken naar het concept van de W13 en mogelijk dus ook grote wijzigingen maken aan de bolide.

Door gridstraffen mocht Russell vanaf de tweede plek starten. Uiteindelijk kwam de Brit als derde over de streep. 'Om hier op het podium te staan is natuurlijk speciaal', begint Russell bij Sky Sports. Desondanks is hij allesbehalve tevreden met het verloop van de Grand Prix. 'Het was geen geweldige race, zeker niet onze sterkste race. De auto voelde niet goed aan en we weten niet waarom. We waren vooral verrast door de snelheid van Ferrari. Max en Red Bull waren wel zo snel als we hadden verwacht.'

Russell leek in het begin nog enigszins aan te kunnen haken, maar hij moest al snel zijn meerdere erkennen in Charles Leclerc en Max Verstappen. De keuze voor de hards was uiteindelijk ook niet de beste voor de Mercedes-coureur. 'Het was lastig op alle banden. Op de softs hadden we onze meest competitieve stint. We konden een beetje bijblijven aan het begin. Op de hards was het dramatisch. Het was heel makkelijk om fouten te maken, want we konden niet leunen op de banden.'

Russell: 'Nieuw concept nog niet van tafel geveegd'

De auto van Mercedes doet nog steeds niet wat het moet doen. Russell geeft aan dat de Duitse renstal mogelijk gaat kijken naar een ander concept. 'We moeten begrijpen waarom we competitief waren op Zandvoort en Boedapest, en juist niet competitief op andere banen. We moeten de auto verder ontwikkelen, maar we hebben al een goede idee welke richting we op moeten gaan. Het wordt nog niet van tafel geveegd dat we de auto helemaal moeten veranderen', aldus de jonge coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws