Russell heeft respect voor De Vries: 'Punten op je debuut bij Williams is spectaculair' Formule 1
Formule 1

Russell heeft respect voor De Vries: 'Punten op je debuut bij Williams is spectaculair'

Russell heeft respect voor De Vries: 'Punten op je debuut bij Williams is spectaculair'

Nyck de Vries heeft dit weekend in Monza een enorme prestatie neergezet als rookie. Zaterdag kwalificeerde hij zich voor zijn (tijdelijke) teamgenoot Nicholas Latifi en op zondag wist hij twee punten te scoren in de Williams. Ook Mercedes-coureur George Russell ziet dat dit een goede prestatie is.

Een journalist vraagt tijdens de persconferentie na de race of de situatie met De Vries vergelijkbaar is met die van hem in Bahrein 2020. Toen mocht Russell in plaats van in zijn Williams, bij Mercedes rijden, doordat Lewis Hamilton COVID had. De Brit ziet zelf verschillen. 'Ik denk om eerlijk te zijn, dat het waarschijnlijk moeilijker voor hem is dan het voor mij was', vertelt hij.

'Het kost tijd om te wennen aan een auto'

Russell legt uit dat de Nederlander in principe geen coureur is in de Formule 1 en dat het bijzonder is dat hij zo makkelijk van auto overstapte. 'Ik was toen duidelijk een fulltime-coureur en voor hem is het ook knap dat hij die vrijdag in een Aston Martin reed en zaterdag in een Williams zat. Het is een andere auto, de zitpositie is anders', verklaart de 24-jarige coureur.

Russell haalt er een situatie bij van toen hij nog in een andere klasse reed. 'Ik herinner me dat toen ik aan het testen was met Mercedes, ik reed bij Force India en in Formule 2, het nogal wat ronden kostte om te wennen aan het andere gevoel van hoe die auto's reageerden', vervolgt de Brit. 'Zoals ik al zei, er is niet veel meer te zeggen. Om punten te scoren op je debuut in een Williams, het is ongetwijfeld behoorlijk spectaculair.'

'Hij was altijd één van de allerbesten'

Russell kent de Nederlander al een lange periode, want zelfs in de karts kwamen ze elkaar al tegen. 'Ja, hij deed het duidelijk uitstekend en was indrukwekkend', antwoordt de Mercedes-coureur hem gevraagd wordt naar hoe De Vries toen was. 'Gedurende onze hele kartcarrière raceten wij drieën (Max Verstappen & Charles Leclerc, red.) tegen hem en kenden we hem goed', vertelt de Brit. 'Hij was altijd één van de allerbesten en er is geen twijfel dat hij een plaats in de Formule 1 verdient.'

Toch is Russell ook reëel en snapt hij waarom De Vries eerder niet in de Formule 1 kon rijden. 'Zo is de sport nu eenmaal', vertelt hij. 'Je weet dat er twintig coureurs zijn, niet iedereen krijgt een kans, maar nu heeft hij zeker zichzelf bewezen', eindigt de Brit. Dat heeft de 27-jarige coureur zeker gedaan, want hij staat momenteel twintigste in het kampioenschap met 2 coureurs achter zich.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws