Russell rijdt niet voor het kampioenschap: 'Niemand herinnert zich wie tweede werd' Formule 1
Formule 1

Met momenteel een derde plek in het constructeurskampioenschap en nog geen enkele overwinning is dit vooralsnog het slechtste jaar sinds 2013 voor het team van Mercedes. George Russell geeft aan dat de tweede plaats in het kampioenschap momenteel niet veel meer uitmaakt.

'Het betekent niet veel', zo vertelt hij, geciteerd door RaceFans. 'Niemand herinnert zich wie als tweede eindigde in een kampioenschap', legt de 24-jarige coureur uit. 'Als je de keuze krijgt om dit jaar een paar races te winnen en buiten de top drie te eindigen, of geen races te winnen en als tweede te eindigen, dan zou ik voor raceoverwinningen kiezen.'

Dit is het eerste jaar sinds 2014 dat Mercedes niet op de eerste plek zal eindigen in het constructeurskampioenschap. Toch blijft het team nog wel vechten, ook al is het voor een tweede plaats. 'We willen het wel, we zullen het zeker proberen voor het team', vervolgt Russell. 'Natuurlijk gaan we proberen Ferrari te verslaan in het kampioenschap, maar ik ben hier om te winnen en helaas is dat een beetje buiten bereik', eindigt de coureur.

Het jaar van 'Mr. Consistency'

Het zou voor het eerst in elf jaar kunnen zijn dat het team van Mercedes geen overwinning weet te bemachtigen in een seizoen. Toch is het voor Russell wel een jaar waar hij trots op mag zijn. In elke race (behalve Groot-Brittannië waar hij uitviel door een crash in de eerste ronde) is de coureur in de top vijf geëindigd en daarmee doet hij recht aan de bijnaam 'Mr. Consistency'.

Ook verslaat Russell zijn teamgenoot en tevens zevenvoudig wereldkampioen op meerdere vlakken. Lewis Hamilton, die momenteel zesde staat in het kampioenschap, heeft 35 punten minder dan Russell. Een aardige prestatie dus van de Brit die vorig jaar nog in een Williams reed en vijftiende werd in het kampioenschap.