'Wil je het opnemen tegen Verstappen, dan moet je je beste coureur naar voren schuiven' Opinie
Opinie

'Wil je het opnemen tegen Verstappen, dan moet je je beste coureur naar voren schuiven'

'Wil je het opnemen tegen Verstappen, dan moet je je beste coureur naar voren schuiven'

Ferrari moet Charles Leclerc naar voren schuiven als nummer één-coureur. Dat is de mening van Damon Hill, die vindt dat de Monegask de beste optie is om je geld op te zetten om het Max Verstappen moeilijk te maken. Teamgenoot Carlos Sainz zou nog niet goed genoeg zijn om Ferrari te leiden.

'Weet je wat het is, Leclerc is gewoon de leider', opent de wereldkampioen van 1996 in de F1 Nation-podcast. 'Carlos levert goed werk, maar hij heeft nog niet echt de bovenhand ten opzichte van Charles. In zekere zin lijkt hij een beetje op Sergio Pérez', verwijst Hill naar de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull Racing. Daar is het ook duidelijk wie de betere van de twee is.

Hill geeft Ferrari-president Elkann gelijk over Leclerc

Hill vindt wel dat Leclerc en Sainz een goed team vormen. 'Carlos was eigenlijk best snel in Monza, maar hij moet nog een tandje bijzetten als hij Charles wil overschaduwen.' De Engelsman haalt er een uitspraak van Ferrari-president John Elkann bij. Voor de Grand Prix van Italië zei de topman dat Leclerc op poleposition lag om zijn team naar glorie te leiden. Hill: 'Ik denk dat Elkann gelijk heeft.'

'Als je het op wil nemen tegen Verstappen en Red Bull, moet je je beste coureur naar voren schuiven', gaat de Brit verder. 'Er is geen plek voor gevoelens in de Formule 1. Wat hij (Elkann, red.) zei was hard, maar fair. En hij deed dat zonder nog meer druk op Ferrari te zetten. Ze hebben al genoeg geleden. Toen Michael Schumacher domineerde, zei ik dat je je huis kon inzetten op een overwinning van hem. Zo'n risico zou je vandaag de dag niet meer nemen', aldus Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws