Russell wil in gesprek over huidige F1-auto's: 'Kunnen niet vier jaar zo door' Formule 1
Formule 1

Russell wil in gesprek over huidige F1-auto's: 'Kunnen niet vier jaar zo door'

Russell wil in gesprek over huidige F1-auto's: 'Kunnen niet vier jaar zo door'

George Russell is nog altijd niet te spreken over het stuiteren van de Formule 1-auto's. De coureur van Mercedes heeft eerder al aangegeven dat hij klachten ondervindt door porpoising en dat is de afgelopen weken niet minder geworden. Hij hoopt dan ook dat er wat gedaan wordt aan de huidige generatie van de Formule 1-auto's en stelt dat meerdere coureurs het met hem eens zijn.

Mercedes leek tijdens de Grand Prix van Spanje een behoorlijke stap gezet te hebben. Niets bleek uiteindelijk minder waar te zijn voor de Duitse renstal, want in Azerbeidzjan is het team weer terug bij af. Vanuit de onboard-camera's van Russell en Lewis Hamilton werd het duidelijk dat de Mercedes-auto nog steeds heel erg stuitert. Hierdoor is het gat naar Red Bull Racing en Ferrari opnieuw heel erg groot. In de tweede vrije training was de achterstand ruim anderhalve seconde.

Een deel van de mindere performance van de W13 valt te wijten aan het stuiteren. De Mercedes-coureur heeft heel erg veel last van het aerodynamische fenomeen. 'We hadden zeker wel wat last van het stuiteren, maar dat komt gewoon omdat de vloer zo dicht tegen de grond aan zit', wordt Russell geciteerd door de website van Formula 1. 'Op hoge snelheid hebben de auto's heel erg veel last van bottoming en dat geldt voor iedereen. Het is heel erg oncomfortabel.'

Russell wil in gesprek over porpoising

Russell heeft meermaals duidelijk gemaakt dat het stuiteren zeer oncomfortabel is. De jonge Brit wil het probleem aankaarten, aangezien het volgens hem niet langer zo kan. 'Ik weet niet of er een toekomst is voor deze generatie Formule 1-auto's, want ik kan me niet voorstellen dat we nog vier jaar zo doorgaan. We zullen met de leiding van de sport in gesprek gaan en ik denk dat alle coureurs in hetzelfde schuitje zitten', besluit Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws