Shovlin zeer ontevreden: 'We zullen fundamentele verbeteringen moeten zien te vinden' Formule 1
Formule 1

Shovlin zeer ontevreden: 'We zullen fundamentele verbeteringen moeten zien te vinden'

Shovlin zeer ontevreden: 'We zullen fundamentele verbeteringen moeten zien te vinden'

Andrew Shovlin is alles behalve tevreden na de eerste twee vrije trainingen in Azerbeidzjan. De ingenieur van Mercedes zag dat Lewis Hamilton en George Russell opnieuw enorm veel last hadden van porpoising, waardoor de topsnelheid van de W13 niet goed was. Shovlin weet dat de Duitse renstal significante verbeteringen moet vinden voor het begin van de kwalificatie van zaterdag.

Mercedes zag tussen de twee sessies van vrijdag een groot verschil. Dit lag vooral aan de weersomstandigheden bij het Baku City Circuit. Desalniettemin is de achterstand naar Ferrari en Red Bull Racing ook zonder de invloed van het weer heel erg groot. 'De ochtendsessie was wat beter voor ons, omdat deze werden verreden in warmere omstandigheden', begint Shovlin in een persbericht van Mercedes. 'Toch is het duidelijk dat we tijd moeten vinden over één ronde en in de long runs.'

Shovlin weet dat de problemen niet makkelijk op te lossen zijn voor Mercedes. De auto heeft het immers moeilijk in de bochten en op het rechte stuk. 'De balans in de auto is niet een groot probleem, maar we hebben heel erg weinig grip in de bochten. Bovendien is het stuiteren op de rechte stukken heel erg oncomfortabel voor onze coureurs. Dat moeten we vannacht zien op te lossen. Onze topsnelheid is ook niet geweldig, maar dat valt deels te wijten aan het stuiteren.'

Shovlin: 'Kijken of de nieuwe onderdelen het probleem zijn'

Voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan heeft Mercedes enkele nieuwe onderdelen op de auto gezet. De renstal weet nog niet of deze onderdelen de problemen veroorzaken. 'We hadden wat nieuwe onderdelen op onze auto vandaag, dus we gaan kijken of deze onderdeel waren van onze problemen. We weten dat we momenteel niet in een goede positie zitten en dat we fundamentele verbeteringen moeten vinden. Dit heeft met fine tuning te maken', stelt de ingenieur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws