Hill ziet grote problemen bij Mercedes: 'Ze zullen belangrijke beslissingen moeten nemen' Formule 1
Formule 1

Hill ziet grote problemen bij Mercedes: 'Ze zullen belangrijke beslissingen moeten nemen'

Hill ziet grote problemen bij Mercedes: 'Ze zullen belangrijke beslissingen moeten nemen'

Damon Hill denkt dat Mercedes enkele zware weken tegemoet gaat. De Duitse renstal leek haar zaken op orde te hebben tijdens de Grand Prix van Spanje, maar tijdens de eerste twee vrije trainingen in Azerbeidzjan is Mercedes weer terug bij af. Hill denkt dat de W13 enkele fundamentele problemen heeft en dat die niet zomaar op te lossen zijn met upgrades.

Mercedes leek het stuiteren enigszins onder controle te hebben de afgelopen weken, maar in Baku is het weer helemaal terug. Bovendien is het gat naar Ferrari en Red Bull Racing weer rond de anderhalve seconde. Mercedes heeft met verschillende afstelling gespeeld, maar het gat is niet kleiner geworden. 'Het lijkt erop alsof ze alles al hebben geprobeerd', begin Hill bij Sky Sports F1. 'Ze zeggen ook dat ze hebben geëxperimenteerd met de auto van Lewis (Hamilton, red.) en dat had weer geen succes.'

'Nu gaan ze bij zichzelf afvragen waar het fundamenteel mis is gegaan in het concept', vervolgt de enkelvoudig wereldkampioen. 'Dat geeft gewoon een groot hoofdpijndossier, want je kan dat niet zomaar oplossen met upgrades. Het wordt heel erg lastig voor Mercedes.' Een aantal weken geleden gaf Toto Wolff in een interview aan dat Mercedes mogelijk haar concept zal wijzigen voor het aankomende seizoen. Desondanks denkt de teambaas dat er nog voldoende potentie zit in de huidige W13.

Hill: 'Mercedes weer verdwaald'

In Spanje kon de achtvoudig constructeurskampioen nog aardig meedoen met de twee topteams. Desondanks gaf Andrew Shovlin ook al aan dat Mercedes vaak goed presteert in Barcelona en dat het resultaat niet representatief is. 'De afgelopen weken zeiden ze dat ze de juiste richting hadden gevonden in Spanje, maar ze lijken weer verdwaald te zijn', merkt Hill op. 'Ze moeten zichzelf echt de moeilijke vragen durven stellen en ik denk dat ze ook belangrijke beslissingen moeten nemen', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws