Mercedes-coureurs merken meerdere problemen op: 'We stuiteren als een gek' Formule 1
Formule 1

Mercedes-coureurs merken meerdere problemen op: 'We stuiteren als een gek'

Mercedes-coureurs merken meerdere problemen op: 'We stuiteren als een gek'

De eerste twee vrije trainingen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan verliepen niet positief voor het team van Mercedes. De bolides van Lewis Hamilton en George Russell hadden opnieuw veel last van porpoising. Andere renstallen hadden ook last van stuiteren, maar de Duitse renstal lijkt weer volledig terug bij af te zijn. De achterstand naar Ferrari en Red Bull Racing is immers weer heel groot.

Waar Mercedes de afgelopen Grands Prix vaak het derde snelste team was, heeft de Duitse renstal deze rol nog niet weten waar te maken. Hamilton weet zelf wat het grootste probleem was tijdens de eerste twee vrije trainingen in Baku. 'Het stuiteren was het lastigste', zegt de zevenvoudig wereldkampioen bij Sky Sports. 'Vooral bij de serieuze snelheden die we halen aan het einde van het rechte stuk stuiteren als een gek.'

Naast het stuiteren ziet Russell dat Mercedes met nog een probleem kampt. De coureur merkt op dat hij de banden niet in het juiste werkvenster weet te krijgen. 'Ferrari en Red Bull zijn daar duidelijk beter in, en ze hebben natuurlijk de snellere auto. Wij doen er alles aan om dat ook te halen. De banden maken gewoon ons het leven lastig, maar al zou dat perfect gaan, dan zouden we nog steeds dat gat niet dichten, ze liggen te ver voor. Het gebrek aan performance is op dit moment het grootste probleem.'

Hamilton oneens met Russell

Beide coureurs wijzen verschillende problemen aan tijdens de afgelopen sessies. Hamilton is het niet volledig eens met de conclusies van zijn teamgenoot. 'De banden voelden prima. Ik heb geen problemen gehad. Ik weet dan ook niet waar die 1,6 seconde (het gat naar Charles Leclerc, red.) vandaan komt.' Mercedes heeft van alles geprobeerd om het gat te verkleinen, maar dat werkte niet. 'We hebben geëxperimenteerd met mijn auto, maar dat voelde niet goed. We hebben er data van en daar gaan we mee aan de slag', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws