Russell wil zware straffen voor budgetovertredingen: 'De straf moet in verhouding staan met de overtreding' Formule 1
Formule 1

Russell wil zware straffen voor budgetovertredingen: 'De straf moet in verhouding staan met de overtreding'

Russell wil zware straffen voor budgetovertredingen: 'De straf moet in verhouding staan met de overtreding'

George Russell hoopt dat er hard wordt opgetreden tegen eventuele overtredingen van het budgetplafond. Afgelopen seizoen werd Red Bull Racing bestraft voor het spenderen van te veel geld, en de afgelopen week deden enkele geruchten de ronde dat ook dit jaar twee of drie teams weer niet aan de budgetlimiet hebben voldaan. Het definitieve oordeel van de FIA zal nog een tijdje op zich laten wachten.

Russell baalt ervan dat Red Bull vorig jaar naar zijn mening te licht bestraft is. Het Oostenrijkse team moest 7 miljoen dollar overmaken, en kreeg een vermindering van tien procent aan aerodynamische ontwikkelingstijd voor de kiezen. Dit jaar heeft Red Bull alle races gewonnen. 'Als er iemand is die de regels verbroken heeft, dan moet de straf in verhouding staan met de overtreding', zo wordt Russell geciteerd door ESPN.

Russell wil zware straf voor recidivisten

Het zit Russell niet lekker dat Red Bull vorig jaar geen zwaardere straf kreeg gepresenteerd. 'Afgelopen jaar waren er overtredingen en het was duidelijk dat de straffen niet in verhouding stonden met de overtredingen', vindt de Mercedes-coureur, die zich daarmee lijkt aan te sluiten bij de woorden van teamgenoot Lewis Hamilton. 'We willen dat niet weer zien gebeuren, en zeker als iemand de regels voor de tweede keer overtreedt, moet de straf waarschijnlijk zelfs groter zijn dan wat eerlijk zou zijn, omdat het dan twee jaar op rij gebeurt.'

Uit de verschillende berichten wordt voorlopig niet duidelijk welke teams te veel geld zouden hebben uitgegeven, maar gedurende het seizoen heerst er bij verschillende teams vooral verbazing over het aantal upgrades dat de concurrenten weet te introduceren. 'Ik vertrouw op de FIA', aldus Russell. 'Ik geloof dat Mohammed (Ben Sulayem, FIA-president, red.) stevig in zijn schoenen staat. Ze zullen niemand laten wegkomen met overtredingen, dus ik heb vertrouwen in de FIA.'

Geen stream? Bekijk de Grand Prix van Hongarije live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws