Sainz comfortabeler in F1-75 tijdens GP Canada: 'Ik kon zonder angst pushen' Formule 1
Formule 1

Sainz comfortabeler in F1-75 tijdens GP Canada: 'Ik kon zonder angst pushen'

Sainz comfortabeler in F1-75 tijdens GP Canada: 'Ik kon zonder angst pushen'

Carlos Sainz denkt dat hij afgelopen weekend heeft laten zien dat hij progressie heeft geboekt. De coureur van Ferrari kent tot nu toe geen sterk seizoen, omdat hij zich nog niet comfortabel voelt in de F1-75. Sainz geeft aan dat het team voorafgaand aan de Grand Prix van Canada enkele dingen aan de auto heeft veranderd, maar dat hij nog niet wil nadenken over een mogelijk kampioenschap.

Aan het einde van de race kon Sainz Max Verstappen flink onder druk zetten. De coureur van Ferrari is nog altijd op jacht naar zijn eerste overwinning in de Formule 1, maar moet opnieuw wat langer wachten. Wel lijkt hij enige verbetering te laten zien in vergelijking met de voorgaande Grands Prix. 'Ik hoop het absoluut', wordt Sainz geciteerd door Motorsport.com. 'Ik heb enkele races geleden echter wel al gezegd dat ik het iets meer per race wil bekijken en niet te veel aan het kampioenschap of iets dergelijks wil denken.'

'Ik wil me concentreren op mezelf in een goed werkvenster te krijgen en mezelf comfortabel te laten voelen in de auto', vervolgt de Spanjaard. De coureur is tevreden dat hij progressie heeft laten zien afgelopen weekend. Hij zag dat hij op ieder vlak wat verbetering toonde. 'Ik was dit weekend wat comfortabeler in de auto en vanaf de eerste training leek ik erg snel, zowel in de kwalificatieruns als qua racepace. Ik kon voluit pushen zonder angst dat de auto onder mij zou uitbreken, zoals de auto wel deed in Barcelona.'

Sainz verwacht nog meer tijd nodig te hebben

Ondanks dat Sainz zich comfortabel voelde afgelopen weekend, weet hij dat één zwaluw nog geen zomer maakt. De Ferrari-rijder hoopt dat hij gedurende het jaar zich nog wat beter gaat voelen in de auto. 'We hebben goede progressie geboekt en hebben enkele veranderingen aangebracht aan de auto om die iets meer naar mijn smaak te krijgen. Dat lijkt voorlopig te werken. Tegelijkertijd denk ik dat ik meer ervaring met andere circuits en meer verschillende soorten bochten nodig heb om daar echt gevoel voor te krijgen', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws