Hill snapt onderzoek FIA naar porpoising: 'Coureurs overdrijven de situatie natuurlijk wel' Formule 1
Formule 1

Hill snapt onderzoek FIA naar porpoising: 'Coureurs overdrijven de situatie natuurlijk wel'

Hill snapt onderzoek FIA naar porpoising: 'Coureurs overdrijven de situatie natuurlijk wel'

Damon Hill vindt het normaal dat de FIA onderzoek doet naar porpoising. Hij denkt dat het bestuursorgaan zeker wil weten of de uitspraken van enkele coureurs, zoals Lewis Hamilton, ook kloppen. Daarnaast zag Hill dat Mercedes afgelopen weekend progressie wist te boeken tijdens het Grand Prix-weekend in Canada. Desondanks denkt de voormalig Formule 1-coureur dat de Duitse renstal nog een lange weg te gaan heeft om Red Bull Racing en Ferrari in te kunnen halen.

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan was het vooral het team van Mercedes dat klaagde over porpoising. De FIA besloot te reageren en stelde enkele technische richtlijnen op, 'Men denkt dat Mercedes druk uitoefent op de FIA, omdat de W13 veel meer last heeft van het fenomeen dan de andere Formule 1-auto's', zegt Hill bij Sky Sports. 'Toch kan je er niet omheen dat andere coureurs ook hun zorgen uitten over dat het constante stuiteren kon leiden tot gezondheidsproblemen.'

In Montreal heeft de FIA data verzameld om te kijken waar het limiet van porpoising moet liggen. 'In andere sporten worden er ook onderzoeken gedaan om te kijken of atleten niet te maken krijgen met gezondheidsproblemen op de lange termijn. Denk bijvoorbeeld aan voetbal en rugby. De FIA neemt het gewoon heel serieus.' Wel stelt Hill dat de FIA moet oppassen. 'Natuurlijk overdrijven coureurs de situatie een beetje als ze de kans hebben, maar de FIA wil nu gewoon weten of de zorgen van de rijders ook te onderbouwen zijn.'

Sprankje hoop voor Mercedes

Op het Circuit Gilles Villeneuve leek Mercedes amper te kampen met porpoising. Het gat naar Red Bull en Ferrari was dan ook niet zo groot. 'Ik zie een sprankje hoop voor Mercedes. Natuurlijk kunnen ze de snelheid van Red Bull en Ferrari niet constant bijhouden, maar afgelopen weekend waren er fases waarin de Zilverpijlen toptijden reden. Mercedes moet dus nog wel wat tijd zien te vinden, maar ik was wel blij om te zien dat Lewis als derde wist eindigen in Montreal', besluit de enkelvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws