Sainz en Alonso denken aan 'Spaanse strategie': 'We kunnen allebei Verstappen passeren' Formule 1
Formule 1

Sainz en Alonso denken aan 'Spaanse strategie': 'We kunnen allebei Verstappen passeren'

Sainz en Alonso denken aan 'Spaanse strategie': 'We kunnen allebei Verstappen passeren'

Max Verstappen start de Grand Prix van Canada vanaf poleposition, met achter hem Fernando Alonso en Carlos Sainz. De twee Spaanse rijders, die uitkomen voor het team van Alpine en Ferrari, moesten flink toegeven aan de Nederlander in de kwalificatie. De Red Bull Racing-auto zag er oppermachtig uit, waardoor Alonso en Sainz misschien wel hun krachten moeten gaan bundelen.

'Ik denk dat we allebei kunnen proberen om Verstappen bij de start te passeren', begint Sainz na afloop van de kwalificatie, als hem op de persconferentie wordt gevraagd of hij en Alonso moeten gaan voor een 'Spaanse strategie'. 'Dat zal het voor beiden zeker makkelijker maken. Ik denk dat het allemaal afhangt van hoe de eerste twee ronden verlopen. Daarbij zullen strategie en degradatie meespelen, maar ik denk dat we voor één van beide (Alonso en Verstappen, red.) kunnen gaan.'

Alonso: 'Winnen is compleet onrealistisch'

Alonso is iets minder optimistisch over zo'n 'Spaanse strategie'. 'Ik denk niet dat we in die luxepositie zitten, althans in ons geval. Ik denk dat Ferrari erg sterk is geweest in het vechten voor overwinningen. Wij hebben tot nu toe gevochten voor de achtste, negende, tiende plaats. Dus het is goed om op de eerste rij te starten', is Alonso van mening. 'Het is tot nu toe een zeer competitief weekend voor ons, maar denken dat we kunnen winnen is compleet onrealistisch.'

Ondanks dat de ogen gericht zullen zijn op Alonso, denkt Sainz de meeste kans te maken om het Verstappen lastig te maken. 'Of we het tempo hebben om tegen Max te vechten? Als we kijken naar onze vrijdag, dan zouden we dichtbij moeten staan', doelt Sainz op de gereden longruns. 'We weten dat Red Bull in de race altijd sterk is als het aankomt op bandenmanagement, maar ik denk dat we er nog steeds kunnen staan', besluit Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws