Marko ziet Verstappen domineren: 'Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt' Formule 1
Formule 1

Marko ziet Verstappen domineren: 'Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt'

Marko ziet Verstappen domineren: 'Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt'

Helmut Marko zag deze demonstratie van Max Verstappen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada niet aankomen. Waar de Nederlander in de derde vrije training veel moeite had om grip te vinden, viel alles in de kwalificatie op de juiste plaats. Dat zorgde ervoor dat Verstappen met overmacht naar poleposition kon rijden op de intermediates in een kletsnatte kwalificatie.

'Ik ben zeer tevreden, want poleposition hier is geweldig', begint Marko, na afloop van de behaalde polepostion van Verstappen, in gesprek met ORF. 'Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Het was een geweldige demonstratie van onze kracht. Op sommige momenten was Max zelfs tot een seconde sneller, zonder enige onzekerheid. Het is een indrukwekkende prestatie van hem.'

'Verstappen was zo superieur'

Volgens Marko was er dan ook geen andere kandidaat voor poleposition. 'Verstappen was zo superieur', aldus de Red Bull-adviseur. De Limburger was namelijk zes tienden sneller dan Alonso en Carlos Sainz verloor veel tijd door een moment van overstuur. En dus kan de focus worden gelegd op de race. 'Met onze snelheid die we op vrijdag lieten zien, gaan we de race met relatieve zekerheid in.'

Tijdens de race zal Verstappen mogelijk te maken krijgen met Fernando Alonso, die wist te verrassen met een tweede startplek. 'Alonso is een eerlijke tegenstander, dus ik ben niet bang voor de eerste bocht en de eerste ronden', zegt Marko over een mogelijk gevecht tussen Verstappen en Alonso. 'We zullen het zien en het racetempo daarop aanpassen. We moeten op de bandenslijtage letten en ook op de remmen', besluit Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws