Pérez laat de moed in de schoenen zakken: 'Ferrari is volslagen buiten bereik' Formule 1
Formule 1

Pérez laat de moed in de schoenen zakken: 'Ferrari is volslagen buiten bereik'

Pérez laat de moed in de schoenen zakken: 'Ferrari is volslagen buiten bereik'

Sergio Pérez eindigde in Imola nog als achtste, en op die plek sloot de Mexicaan ook de openingsdag van het Grand Prix-weekend in Monaco af. Na afloop van de trainingssessies stond hij Formula1.com te woord, en uit dat gesprek bleek dat de Red Bull Racing-coureur de rest van het weekend met weinig vertrouwen tegemoet ziet.

Net als Max Verstappen kon Pérez de snelheid niet vinden in de straten van Monaco, en klaagde hij over zijn stuiterende RB20. Uiteindelijk was Pérez ruim acht tienden langzamer dan Leclerc, die nog twee tienden sneller had kunnen gaan als hij zijn snelste sectoren aan elkaar had kunnen knopen. 'Het wordt heel lastig, denk ik. Het is heel lastig om onze tekortkomingen op te lossen, qua bestuurbaarheid', baalt de 34-jarige.

In Imola begon het weekend ook slecht, maar wist Verstappen de situatie nog te redden na een ongelofelijke ommekeer. 'We moeten zien wat we vannacht nog kunnen veranderen', zo houdt Pérez vertrouwen in de mannen in de simulator. 'We gebruikten bij beide auto's twee afstellingen die niet helemaal hetzelfde waren. Ik weet niet wat voor problemen Max tegenkwam. De snelheid in de racesimulatie lijkt beter te zijn, maar dat zou natuurlijk te laat zijn.'

Geen kans op de zege

Pérez lijkt de kans op een Red Bull-overwinning niet hoog in te schatten. 'Ik denk dat Ferrari op het moment volslagen buiten bereik is. Ze zijn heel erg sterk, en als ze een snelle ronde nodig hebben, lijken ze die heel makkelijk te kunnen rijden, en zijn ze supersnel. Het is hier een enorm voordeel dat je op elk moment een snelle ronde kan rijden, en dat je het niet zo lastig hebt met de banden en dat soort dingen. Ze lijken nu heel erg sterk te zijn', analyseert de zesvoudig Grand Prix-winnaar.

Red Bull heeft volgens de Mexicaanse coureur ook nog veel te verbeteren op verschillende gebieden. 'Ik denk niet dat er maar één verbeterpunt is. Ik denk dat we meerdere dingen hebben die we moeten verbeteren. Hopelijk kunnen we dan nog terugkomen in het gevecht, en hopelijk komen we dan dichter bij de top, maar het ziet er nu erg lastig uit', sluit de man uit Guadalajara af.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws