Sainz hoopt dat andere teams op het niveau van Red Bull kunnen komen: 'De races van dit jaar zouden ongelooflijk zijn' Formule 1
Formule 1

Sainz hoopt dat andere teams op het niveau van Red Bull kunnen komen: 'De races van dit jaar zouden ongelooflijk zijn'

Sainz hoopt dat andere teams op het niveau van Red Bull kunnen komen: 'De races van dit jaar zouden ongelooflijk zijn'

Carlos Sainz denkt dat de overwinning van Ferrari misschien wel eenmalig was dit seizoen. De Spanjaard won met een geweldige race zijn tweede overwinning op het Marina Bay Street Circuit, maar denkt niet dat het elk weekend zo spannend gaat worden als op de zondag in Singapore. Het zou Sainz niets verbazen als Red Bull vanaf de Grand Prix in Japan gewoon weer elk weekend vooraan staat. Stiekem droomt Sainz ervan hoe spectaculair de Formule 1 zou zijn als elk weekend meerdere teams om de overwinning streden.

'Het zou me niet verbazen als Red Bull de laatste races van het seizoen weer wint,' zei Sainz na afloop van zijn overwinningsrace in Singapore, meldt FormulaPassion . De Spanjaard is blij dat zijn team de kans op de overwinning in Singapore met beide handen aangreep, want hij denkt niet dat Red Bull elk weekend zo de winst uit handen gaat geven. 'Ik denk dat Singapore ons een kans gaf om te winnen en dat deden we ook, maar ik denk dat Red Bull de rest van het seizoen weer vooraan zal staan en dat ze heel, heel, heel moeilijk te verslaan zullen zijn.'

Sainz zegt dat het beter voor de F1-sport zou zijn, als de verschillende teams elk weekend mee zouden kunnen doen om de zege. 'Het zou geweldig zijn voor de F1 als Ferrari, McLaren, Mercedes en Aston (Martin, red.) elke race twee of drie tienden sneller zouden zijn, om op het niveau van Red Bull te komen, vooral wat betreft het tempo op zondag. Ik denk dat de races van dit jaar ongelooflijk zouden zijn en dat er acht coureurs om de overwinning zouden vechten, een beetje zoals we in Singapore zagen met vier of vijf coureurs die op een stratencircuit om de overwinning streden.' Het was de eerste keer dit jaar dat meerdere teams tot aan de laatste ronde kans maakten op de overwinning, doordat Red Bull de rest van het seizoen behoorlijk dominant is.

Sainz: 'Red Bull verdient alles wat ze winnen'

De Spaanse coureur denkt dat het weekend in Singapore heeft laten zien wat voor een spektakel de Formule 1 kan creëren, maar vindt de zegereeks van Red Bull eerder dit seizoen wel terecht, omdat ze een goede auto hebben kunnen ontwikkelen. 'Het is ook waar dat als Red Bull de auto dit jaar goed heeft gekregen en geweldig werk heeft geleverd, ze alles verdienen wat ze winnen. Ik droom een beetje over wat F1 zou kunnen zijn als we allemaal een beetje met Red Bull mee zouden gaan, over deze tweede seizoenshelft en volgend jaar', sluit de Spanjaard af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws