Vasseur kijkt niet meer naar Red Bull: 'Belangrijkste is hoe we sneller kunnen zijn dan Mercedes' Formule 1
Formule 1

Vasseur kijkt niet meer naar Red Bull: 'Belangrijkste is hoe we sneller kunnen zijn dan Mercedes'

Vasseur kijkt niet meer naar Red Bull: 'Belangrijkste is hoe we sneller kunnen zijn dan Mercedes'

Na negen maanden in Maranello heeft Frédéric Vasseur eindelijk de zo gewenste overwinning van Ferrari in de Formule 1 mogen aanschouwen. Het weekend in Singapore, dat voortborduurde op het succes in Monza, kwam na talloze uitdagingen die het team had ondervonden in Zandvoort. Volgens Vasseur de prestatie in Singapore niet alleen te danken aan de SF-23 die beter begrepen werd, maar ook aan de indrukwekkende voorbereiding van Carlos Sainz op het weekend.

Na meer dan een jaar wachten stond de Ferrari eindelijk weer op de hoogste trede van het podium. Dit was te danken aan een uitstekende prestatie van Sainz. De Spanjaard maakte dit weekend al vanaf de allereerste vrije training indruk. Daarnaast hielp de strategische keuze van zijn teamgenoot, Charles Leclerc, om op de zachte banden te starten. Dit stelde hem in staat om de Mercedes van George Russell te passeren en Sainz te helpen om zijn positie te behouden.

De verbeteringen in Zandvoort bleken cruciaal te zijn voor het begrip van de SF-23, en de vooruitgang die in Monza en Singapore werd getoond, was het resultaat van intensieve analyse in de windtunnel in Maranello in de afgelopen weken. Vasseur benadrukte echter dat twee positieve weekenden niet voldoende zijn om een heel seizoen te veranderen. Hij zei tegen Formu1a.uno: 'We moesten ook niet denken dat alles fout ging en dat we alles moesten veranderen toen we het moeilijk hadden. Dat kan je allemaal niet bepalen na twee raceweekenden. We moeten nu kalm blijven, dezelfde aanpak behouden en proberen stap voor stap te ontwikkelen, wetende dat je niets magisch kan vinden in deze sport.'

De Ferrari-teambaas keek ook naar het optreden van Leclerc, die bijna poleposition pakte maar deze met slechts 79 duizendsten verloor door een fout in zijn kwalificatieronde. Vasseur prees de positieve ontwikkeling van Leclerc en de strategische keuze om niet te pitten tijdens de virtual safetycar, wat de positie van Sainz versterkte. ‘We hebben er niet aan gedacht om Charles naar de pits te brengen, omdat de baanpositie erg belangrijk is in Singapore. Het feit dat Leclerc en Norris in de mix zaten, was een grote bescherming voor Sainz’, aldus Vasseur.

De focus niet leggen bij Red Bull

Vasseur wilt zich nu focussen op het verbeteren van Ferrari om Mercedes te verslaan. Met slechts 24 punten achterstand in het kampioenschap en nog zeven evenementen op de kalender, kan Ferrari nog steeds hopen op de tweede plaats die het team vorig jaar behaalden. ‘Ik was niet gefocust op Red Bull. We moesten gewoon het best mogelijke resultaat behalen, ongeacht wie er achter ons zat.’ Vervolgens voegde hij eraan toe: ‘Voor mij is het belangrijkste om te begrijpen hoe we sneller kunnen zijn dan Mercedes en de anderen en niet na te denken over wat er met Red Bull is gebeurd.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws