Verstappen vol vertrouwen naar Japan: 'We moeten dit weekend alles goed doen' Formule 1
Formule 1

Verstappen vol vertrouwen naar Japan: 'We moeten dit weekend alles goed doen'

Verstappen vol vertrouwen naar Japan: 'We moeten dit weekend alles goed doen'

Max Verstappen blikt alvast vooruit op de Grand Prix van Japan, en zegt enorm veel zin te hebben om te racen op het circuit waar hij zijn tweede wereldkampioenschap won. Ook denkt de Nederlandse coureur dat de tegenvallende prestaties in Singapore het Red Bull-team zullen motiveren om in Japan weer de winst te pakken.

Verstappen blikt in een officiële persbericht van Verstappen.com vooruit op de Grand Prix van Japan. Nadat tijdens het weekend in Singapore er niets meer inzat dan een P5-resultaat, hoopt de Nederlander dat hij in Suzuka er weer met de overwinning vandoor kan gaan. Verstappen, die een speciale helm zal dragen tijdens de Japanse Grand Prix, zegt dat de prestaties op het Marina Bay Street Circuit het Red Bull-team alleen maar motiveert om het in Japan veel beter te gaan doen: 'Met de race in Singapore achter ons, neemt het team veel momentum mee naar Japan. Ik kijk ernaar uit om in Suzuka te racen, het is altijd geweldig om er te rijden omdat er veel snelle bochten zijn.'

Suzuka is een speciaal circuit voor Verstappen

Verstappen vervolgt met een opsomming van zijn mooiste moment op het circuit van Suzuka, waar hij onder anderen vorig jaar te horen kregen voor de tweede keer wereldkampioen te zijn geworden: 'Ik heb ook hele goede herinneringen aan Suzuka, van het winnen van mijn tweede kampioenschap, het scoren van een geweldig teamresultaat met een een-tweetje en zelfs terugkijkend naar 2014, toen ik voor de eerste keer tijdens een Formule 1-training reed.' Verstappen was 17 jaar en 3 dagen oud toen hij als jongste coureur ooit aan een vrije training meedeed, voor het toenmalige Torro Rosso (nu AlphaTauri).

De Nederlandse coureur heeft ook een klein kijkje gegeven in zijn reisschema, en zegt al een paar dagen voor de Grand Prix in Tokio te zijn, om zo onder anderen zijn jetlag beter te verhelpen. 'Ik breng voorafgaand aan het weekend een paar dagen door in Tokio, wat niet alleen leuk is maar ook helpt tegen de jetlag. We moeten dit weekend alles goed doen en het doel is natuurlijk om te winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws