Ricciardo staat voor bandenmysterie: 'Voelt niet alsof het alles geeft wat het moet geven' Formule 1
Formule 1

Ricciardo staat voor bandenmysterie: 'Voelt niet alsof het alles geeft wat het moet geven'

Ricciardo staat voor bandenmysterie: 'Voelt niet alsof het alles geeft wat het moet geven'

Het ontbrak Daniel Ricciardo in de tweede vrije training aan snelheid. De Australiër sloot de sessie af met een negentiende plek en een aanzienlijke achterstand op zijn teamgenoot Yuki Tsunoda. ‘Het was vreemd’, zegt hij tegenover Speedcafe.

‘Het was een sessie met twee helften. We hadden twee setjes zachte banden en de eerste set was erg goed, competitiever’, reflecteert de coureur van Visa Cash App RB. ‘Niet iedereen ging voor de zachte band, maar we zagen er op dat moment een stuk beter uit. We vochten mee’ geeft hij aan.

Tweede set zachte banden viel tegen

De tweede set stelde teleur. ‘De baan werd beter en alles en iedereen verbeterde zich. Dat lukte mij niet.’ Natuurlijk was er ook wel aardig wat verkeer op de baan, maar volgens Ricciardo lag het vooral aan de banden. Wat er precies mis was, weet de goedlachse coureur echter niet. ‘Dat tweede setje was een mysterie. Soms voelt een band niet alsof het je alles geeft wat het zou moeten geven.’ Zo voelde dat in de tweede vrije training dus ook.

Het zit de man uit Perth wel een beetje dwars dat hij niet weet waarom hij het zo moeilijk had met de banden. ‘Ik wil niet gewoon denken: oh, morgen doen we er een nieuw setje onder en dan gaat het beter', geeft hij aan. ‘Uiteraard proberen we ervan te leren en te begrijpen of er iets is dat we anders hadden kunnen doen.’

Ricciardo blijft gemotiveerd voor de vrijdagsessies

Ondanks de tegenvallende sessie, gaat de achtvoudig Grand Prix-winnaar niet bij de pakken neerzitten. ‘We gaan morgen weer de baan op met een nieuwe set. We hebben niet veel veranderd aan de auto, dus we hoeven niets geks te doen’, zegt Ricciardo, die vanzelfsprekend hoopt op een beter resultaat. ‘We zitten in het gevecht waar we verwacht hadden in te zitten.’

Met de kwalificatie in het vooruitzicht begint de RB-coureur de vrijdag met goede moed. ‘Het is een heel ander circuit dan Bahrein. De banden geven je niet per se alles tijdens je eerste ronde.’ De Australiër ziet dan ook mogelijkheden tijdens de kwalificatie. ‘De kwalificatie kan voor verrassingen zorgen, en ik zorg ervoor dat het een positieve wordt en geen negatieve’, aldus Ricciardo.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de poleposition in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws