Sainz kritisch op miscommunicatie Ferrari: 'Dat heeft mij derde plaats gekost' Formule 1
Formule 1

Sainz kritisch op miscommunicatie Ferrari: 'Dat heeft mij derde plaats gekost'

Sainz kritisch op miscommunicatie Ferrari: 'Dat heeft mij derde plaats gekost'

Carlos Sainz is ervan overtuigd dat hij ook als derde aan de Grand Prix van Australië had kunnen starten. In de laatste sessie van de kwalificatie ging er het één en ander mis in de communicatie bij Ferrari, waardoor de Spanjaard er uiteindelijk geen goede ronde uit kon persen. Zijn teamgenoot, Charles Leclerc, moest zelfs genoegen nemen met een zevende startpositie voor de race.

'Het had anders moeten zijn', begint Sainz na afloop van de kwalificatie, geciteerd door Speedweek.com. 'We gingen vroeg naar buiten in het laatste deel van de kwalificatie, omdat de meteorologen dachten dat het weer zou gaan regenen. Tijdens de opwarmronde schoven twee of drie rivalen op en op de radio kreeg ik te horen dat ze aan een snelle ronde bezig waren. Dus remde ik af en liet ze passeren.'

'Heeft mij paar tienden van een seconde gekost'

Achteraf bleek dat allemaal niet nodig te zijn, zo weet Sainz te vertellen. 'Toen vertraagden zij, want het bleek dat ze niet bezig waren met een snelle ronde. Ze waren net als ik de banden aan het opwarmen. Mijn voorbereiding op een snelle ronde was dus niet ideaal. Dat heeft mij zeker een paar tienden van een seconde gekost. Ik moest nogal wat riskeren in de tweede en derde sector, en het werd uiteindelijk een vrij behoorlijke ronde.'

Uiteindelijk moet Sainz genoegen nemen met een vijfde startpositie voor de race. Als het aan hem ligt, dan is het laatste woord hierover nog niet gezegd. 'We moeten zeker de communicatie verbeteren, want ik struikelde over Fernando Alonso en Esteban Ocon. Dat moeten we beter doen, want wat er gebeurde heeft mij waarschijnlijk de derde plaats gekost', besluit de Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws