Geen vlekkeloze kwalificatie voor Ferrari: 'Kwamen in Q3 een beetje in tijdnood' Formule 1
Formule 1

Geen vlekkeloze kwalificatie voor Ferrari: 'Kwamen in Q3 een beetje in tijdnood'

Geen vlekkeloze kwalificatie voor Ferrari: 'Kwamen in Q3 een beetje in tijdnood'

Frédéric Vasseur kijkt met een dubbel gevoel terug op de kwalificatie van de Grand Prix van Australië. Het veld zat enorm dicht op elkaar en daarom was het belangrijk om een vlekkeloze sessie te hebben en dat hadden Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz niet. Toch is Vasseur voorzichtig optimistisch voor de race en hij hoopt zondag dan ook op een sterker Ferrari.

Na afloop van de kwalificatie op het Albert Park Street Circuit gaven Sainz en Leclerc aan dat er meer in had gezeten dan respectievelijk de vijfde en de zevende plaats. Beide coureurs hadden enorm veel moeite om de banden op temperatuur te krijgen en omdat het veld zo dicht op elkaar zat, deed elke tiende ertoe. Ferrari kreeg het uiteindelijk niet voor elkaar om het maximale uit de SF-23 te halen. Vasseur legt uit waar het misging voor de Italiaanse renstal.

'De gaten waren klein vandaag in de kwalificatie en helaas liep het niet zoals we hadden gepland', begint de teambaas van Ferrari in een persbericht. 'In Q3 kwamen we aan het einde een beetje in tijdnood, dus besloten we om geen voorbereidingsronde te doen met Charles. Carlos slaagde er niet in om een perfecte ronde te rijden. Hij verloor een paar tienden in de eerste bocht tijdens zijn beste poging. Was dat niet gebeurd, dan had hij tweede of derde kunnen worden.'

Vasseur hoopvol gestemd: 'Kan een onvoorspelbare race worden'

De coureurs van Ferrari zullen zich dus een weg naar voren moeten banen om de SF-23 voor het eerst dit seizoen op het podium te zetten. Dat zal een behoorlijke klus worden, zo weet ook Vasseur. 'We hebben er sinds Jeddah hard gewerkt aan een consistente en goede snelheid in de race. We gaan ons nu zo goed als mogelijk voorbereiden op de race. Het doel is om naar voren te komen, al is inhalen hier niet eenvoudig. Het kan echter een onvoorspelbare wedstrijd worden', klinkt de teambaas van Ferrari hoopvol.

Geen twijfel over winkansen Verstappen, stunt Perez levert 26x je inzet op! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws