Sainz maakt zich geen zorgen: 'Dat is precies wat vorig jaar met Red Bull is gebeurd' Formule 1
Formule 1

Sainz maakt zich geen zorgen: 'Dat is precies wat vorig jaar met Red Bull is gebeurd'

Sainz maakt zich geen zorgen: 'Dat is precies wat vorig jaar met Red Bull is gebeurd'

Carlos Sainz is niet bang dat de titelstrijd al voorbij is als blijkt dat Ferrari tijdens de openingsrace in Bahrein geen gevaar vormt voor Red Bull Racing. Het team van Max Verstappen en Sergio Pérez is de gedoodverfde favoriet na de testdagen. Ook al maakt Red Bull die favorietenrol waar in Bahrein, dan hoeft dat voor Sainz nog geen reden tot paniek te zijn.

De Ferrari-coureur weet maar al te goed dat de winnaar van de eerste race niet het kampioenschap hoeft te winnen. 'Als je met twee auto's uitvalt in de eerste race, verlies je het kampioenschap niet, want het is precies wat er vorig jaar tussen ons en Red Bull is gebeurd. We weten ook hoe het is geëindigd', wijst de Spanjaard bij Motorsport.com naar de dubbele DNF van Red Bull in de openingsrace van vorig seizoen.

Sainz benadert de eerste Grand Prix van het nieuwe Formule 1-seizoen dan ook met nederigheid. 'Wat er ook gebeurt in deze eerste race: blijf nederig, blijf bij je plan van ontwikkeling van de dingen die je wil verbeteren, want het kampioenschap wordt niet gewonnen of verloren in deze eerste race. Er zijn er nog 22 over', nuanceert Sainz de geschetste situatie waarin Ferrari er niet aan te pas komt in Sakhir.

Sainz: 'Geen geheim dat Red Bull het sterkste team lijkt'

Wel moet de 28-jarige daarbij zeggen dat hij Ferrari nog niet kan plaatsen in de rangorde van teams. 'Wat we niet weten, zijn de laatste twee of drie tienden. Uiteindelijk zijn in de F1 de laatste twee of drie tienden het belangrijkst, want twee of drie tienden is een groot aantal in deze wereld. Ik heb geen idee waar we zullen vallen in die laatste twee of drie tienden vergeleken met de Red Bull met Aston Martin en met de Mercedes. Het is onmogelijk om het te weten, maar het is geen geheim dat Red Bull het sterkste team lijkt.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws