Sainz niet geheel tevreden over VT2: 'Zijn waarschijnlijk een verkeerde weg ingeslagen' Formule 1
Formule 1

Sainz niet geheel tevreden over VT2: 'Zijn waarschijnlijk een verkeerde weg ingeslagen'

Sainz niet geheel tevreden over VT2: 'Zijn waarschijnlijk een verkeerde weg ingeslagen'

Tijdens de eerste vrije training op het circuit van Emilia-Romagna kwam Ferrari-coureur Carlos Sainz uit de bus als derde snelste coureur. Helaas wist hij datzelfde resultaat niet neer te zetten in de tweede vrije training. Daar kwam hij als zesde uit de bus. De Spanjaard heeft daar voor de camera van SkySports wel een verklaring voor. Voor het eerst in tijden kon het team weer wat gaan experimenteren met de afstelling van de auto en dat heeft niet het gewenste effect gehad.

Het eerste raceweekend van het seizoen in Italië is een belangrijke voor het team van Ferrari. Het is hier namelijk dat het team met haar eerste pakket aan upgrades voor de SF-24 komt. De upgrades lijken het gewenste resultaat te hebben gehad in de auto van Leclerc, maar Sainz zegt minder van de veranderingen aan de auto te hebben meegekregen.

Terug naar VT1-afstelling

Over zijn eerste vrije training is Sainz erg te spreken. 'Ik voel me goed. Ik had een goede VT1 en voelde mij heel erg thuis in de auto. We hebben VT2 daarna gebruikt als een testsessie om wat dingen uit te proberen', vertelt de Spanjaard. 'Het is lang geleden dat we een mogelijkheid hadden om dingen te testen aangezien we twee weekenden achter elkaar een sprintweekend hadden. We wilden een paar onderdelen testen en de afstelling van de auto nader ontdekken.'

De afstelling van de auto tijdens VT2 is volgens Sainz niet de goede geweest. 'We zijn daar waarschijnlijk een verkeerde weg ingeslagen. Morgen zullen we naar de VT1-afstelling teruggaan en sterker naar voren komen.' Voor de coureur hebben de upgrades dan ook niet een overweldigend verschil gemaakt. 'Zoals ik al eerder zei, was het een tijdje geleden dat we konden testen. Wat betreft de upgrades merk je ze op de verschillende circuits niet, eerlijk gezegd. Je hoopt natuurlijk dat ze je sneller zullen maken. Ik denk dat het juiste moment om dat te bepalen pas aan het einde van het weekend is wanneer iedereen heeft laten zien wat ze in huis hebben.'

Teamgenoot Leclerc was meer te spreken over de upgrades en liet weten dat ze volgens hem tot nu toe het gewenste resultaat teweeg hadden gracht. De Monegask zat meer in over de veranderende weersomstandigheden op het circuit dit weekend. Op vrijdag waaide wind nogal hard wat zonder meer een effect heeft gehad op de prestaties van de auto's. Volgens de Monegask was het belangrijk om als Ferrari zijnde 'de veranderingen als beste te anticiperen'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws