Shovlin over prestaties Mercedes in Imola: 'Updates doen wat we verwachtten' Formule 1
Formule 1

Shovlin over prestaties Mercedes in Imola: 'Updates doen wat we verwachtten'

Shovlin over prestaties Mercedes in Imola: 'Updates doen wat we verwachtten'

De eerste dag op het circuit van Emilia-Romagna was niet enorm teleurstellend voor het team van Mercedes. Tijdens de eerste vrije training zette George Russell de tweede snelste tijd neer en Lewis Hamilton de zevende snelste tijd. In de tweede vrije training zaten de teamgenoten dichter bij elkaar. Hamilton zette de vierde snelste tijd neer en Russell de vijfde. De trackside technisch directeur van Mercedes, Andrew Shovlin, laat weten niet ontevreden te zijn met de prestaties van het team.

De start van het seizoen is niet makkelijk geweest voor de Duitse renstal. Waar het team jarenlang voorop reed, is dat nu niet meer het geval. Toch lijkt het team zich langzaamaan weer een beetje te verbeteren. Ook Hamilton liet na afloop van de twee trainingssessies weten totaal niet ontevreden te zijn met de geboekte resultaten. Voor Shovlin is dat ook zo. 'We hebben een productieve dag gehad', laat hij via de website van Mercedes weten.

Updates doen wat ze moeten doen

Shovlin schrijft dat het team gedurende de dag vorderde vooruitgang heeft geboekt. 'De auto heeft het goed gedaan in beide sessies. We hebben het voorelkaar gekregen om gedurende de dag vorderde de balans van de auto te verbeteren. De updates die we hier hebben lijken allemaal te doen wat we verwachtten. Dat is bemoedigend.' Wel staat Shovlin erbij stil dat er nog steeds een aanzienlijk gat bestaat ten opzichte van de andere teams.

'De laatste paar races hebben ons laten zien dat er nog altijd een redelijk gat is dat moet worden gedicht. We hopen dat gat geleidelijk te kunnen dichten in de aankomende races doormiddel van nieuwe ontwikkelingen.' Om deze ontwikkelingen te kunnen doorvoeren is het volgens Shovlin van belang dat er in de tussentijd hard wordt gewerkt aan de prestaties van de W15 op én de single lap performance en de long run peformance. 'De gaten zijn niet héél erg groot dus we zullen vannacht hard opzoek gaan naar wat extra snelheid', sluit Shovlin af.

In de tweede vrije training reed Hamilton een rondetijd van 1:16,297 en Russell een van 1:26,311. Ferrari-coureur Charles Leclerc was de snelste met een rondetijd van 1:15,906.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws