Leclerc tevreden met optreden van Ferrari: 'Zou fijn zijn als het weekend zo doorgaat' Formule 1
Formule 1

Leclerc tevreden met optreden van Ferrari: 'Zou fijn zijn als het weekend zo doorgaat'

Leclerc tevreden met optreden van Ferrari: 'Zou fijn zijn als het weekend zo doorgaat'

Ferrari-coureur Charles Leclerc wist in de eerste én in de tweede vrije training de snelste rondetijd neer te zetten. In de eerste training reed hij een rondetijd van 1:16,990 en in de tweede een van 1:15,906. Het raceweekend in Italië is een spannende voor de Italiaanse renstal aangezien zij hier de eerste updates introduceren voor de SF-24. Tot dusver ziet het eruit alsof die aanpassingen hun werk doen. Leclerc hoopt dat het team de opwaartse spiraal weet vast te houden.

Het enige waar de Monegask zich zorgen om maakt is de veranderende weersituatie. 'We moeten die veranderingen als beste weten te anticiperen', vertelt Leclerc voor de camera van SkySports. De wind tijdens de eerste trainingsdag op het Italiaanse circuit was fors en dat heeft zonder meer effect gehad op de prestaties van de auto's.

Thuisrace voor de Italiaanse renstal

In Italië presteren is belangrijker dan waar dan ook voor het Scuderia Ferrari-team. Duizenden Tifosi kunnen niet wachten om hun in rode pakken gehulde helden met de overwinning naar huis te zien gaan. Vooralsnog zit het team op de goede weg om dat mogelijk te kunnen maken op zondag. 'Vooralsnog ging alles heel soepel', vertelt Leclerc. 'Het gevoel in de auto is goed. De upgrades doen hun werk zoals verwacht en dat is een grote stap. Het is een hele soepele dag geweest.'

De aanmoediging van de gepassioneerde Tifosi is niet onopgemerkt gebleven. 'Het is heel fijn om thuis te zijn. Het is altijd een bijzonder gevoel om hier als Ferrari te zijn. Om zoveel steun te krijgen langs het circuit betekent heel veel voor ons allemaal.' Leclerc hoopt dat het team de rest van het weekend ook op dit niveau kan blijven presteren. 'Maar morgen zullen de omstandigheden op de baan wel enorm veranderen. De wind zal compleet draaien en dat zal een groot effect hebben op de auto's.' Volgens de Monegask zit er maar een ding op voor het team. 'We moeten ervoor zorgen dat we die veranderingen als beste weten te anticiperen.'

Volgens Leclerc zal veel afhangen van de kwalificatie. 'We moeten er met ons verstand bij blijven. Morgen zullen er grote veranderingen zijn wat betreft de omstandigheden op de baan. Baanpositie is hier absoluut alles dus de kwalificatie zal heel erg belangrijk zijn. Het is belangrijk dat we goed werk neerzetten in de kwalificatie. Er is nog veel te doen en we zullen alles moeten geven om een goede kwalificatie te hebben', sluit de Monegask af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws