Sainz zag Verstappen bij de start direct naast zich: 'Dat is iets om te analyseren' Formule 1
Formule 1

Sainz zag Verstappen bij de start direct naast zich: 'Dat is iets om te analyseren'

Sainz zag Verstappen bij de start direct naast zich: 'Dat is iets om te analyseren'

Carlos Sainz geeft aan dat Ferrari moet kijken naar de oorzaak van de slechte starts tijdens de Grand Prix van Mexico 2023. Volgens de Spanjaard hebben de twee slechte starts ervoor gezorgd dat Ferrari niet meer van de voordelen van een front row lock-out kon genieten. Sainz vond de eerste start van de Grand Prix in Mexico City erg chaotisch.

Sainz en teamgenoot Charles Leclerc bezorgden Ferrari op zaterdag de eerste startrij na een goede Q3-sessie. Op zondag was dat voordeel echter nergens meer te bekennen, aangezien de twee Red Bull Racing-coureurs als raketten uit de startblokken vertrokken. Max Verstappen, die achter Sainz startte, was hem binnen een paar meter al voorbij en pakte in de eerste bocht vervolgens de leiding in de wedstrijd. In Austin verloor Leclerc de leiding bij de start ook al. 'We moeten naar de starts kijken', stelt Sainz bij de internationale media.

'We krijgen allebei geen goede start voor elkaar. Ik denk dat Charles en ik heel vergelijkbaar zijn weggekomen en toen was Verstappen gewoon erg snel bij de start', vervolgt de Madrileen. Het team heeft uitgebreid gekeken naar hoe ze hun starts kunnen verbeteren op een circuit als het Autodromo Hermanos Rodriquez waar het gripniveau niet zo hoog is. 'We hebben een beetje moeite gehad met de starts sinds VT1 op dit oppervlak en met deze gripniveaus', verklaart Sainz. 'Waarschijnlijk hebben we dit weekend niet alles perfect gekregen na enkele zeer sterke starts onlangs. Dus het is iets om naar te kijken.'

Sainz vond de eerste start erg chaotisch: 'Erg gebeurde zoveel dat ik het terug moest kijken wat er allemaal gebeurde'

De start in Mexico verloopt wel vaker chaotisch aangezien de run naar de eerste bocht zo lang is. 'Het is erg lastig om in bocht 1 te remmen, want iedereen probeert zichzelf te overtreffen om zijn positie te behouden. En ik denk dat Checo de ongelukkig was, Charles de gelukkige, en dat is racen', zegt Sainz. 'Het zal altijd gebeuren hier in bocht één in Mexico. Al vanaf het moment dat de lampen uitgingen zag ik Max naast me, dus dat is iets om te analyseren', vervolgt de Spanjaard.

De Ferrari's presteerden beter bij de staande herstart die plaatsvond op ronde 36 en behielden hun gridposities ondanks het feit dat ze op de harde banden stonden. Sainz belandde op het gras langs het rechte stuk van de pitstraat toen Lewis Hamilton voor hem in beweging kwam. 'Ik kan me zelfs niet herinneren wat er gebeurde. Er gebeurde zoveel dat ik alles terug heb moeten kijken om te zien wat er gebeurde', zegt Sainz. 'Ik werd ook ingesloten op het gras en moest ontwijkende actie ondernemen, dus het laat zien dat de ene dag voor jou is, de andere dag voor mij. We vechten allemaal als gekken voor elke positie en het is leuk', aldus de Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws