Sainz ziet de razende stier al in zijn spiegels: 'Max gaat komen' Formule 1
Formule 1

Sainz ziet de razende stier al in zijn spiegels: 'Max gaat komen'

Sainz ziet de razende stier al in zijn spiegels: 'Max gaat komen'

Carlos Sainz is er zeker van dat hij Max Verstappen vroeg in de race in zijn spiegels zal zien. De Nederlander moet de race aanvangen vanaf P9 nadat een rode vlag zijn poging om de poleposition te pakken onderbrak. Sainz start zelf vanaf P3, maar betwijfelt het of hij die positie kan behouden. Achter hem staat Kevin Magnussen, en dat verbaasde de Spanjaard.

De Q3-sessie van de kwalificatie verliep totaal niet zoals iedereen had verwacht. Charles Leclerc crashte met nog één minuut op de klok en daardoor werd de sessie niet hervat. De poleposition was toen voor Sergio Pérez, de enige Red Bull Racing-coureur die een tijd had neergezet. Het leverde wat chaos op, want opeens stonden er coureurs op posities die niet vanzelfsprekend waren, zoals Magnussen op P4. 'Dat is wel interessant', begint Sainz bij de persconferentie na afloop van de kwalificatie.

'Zoals we eerder hebben gezien kan hij het soms ook voor elkaar krijgen', gaat Sainz verder. 'Ik ben het eens met Fernando (Alonso, red.) en ik weet zeker dat Max gaat komen. Dat niet alleen, hij zal ons allebei inhalen. Dat is zoals het normaal gesproken verloopt', is de Spanjaard stellig. Daarnaast denkt de Ferrari-coureur dat er een interessante race kan plaatsvinden op het Miami International Autodrome. 'De start gaat interessant worden, dat was vorig jaar ook zo. In 2022 maakte de manier waarop je de eerste bocht nam een verschil. Het gevecht gaat waarschijnlijk tussen ons en de Aston Martins.'

Sainz blij met progressie: 'Net achter de Red Bulls dit weekend'

Ferrari was eigenlijk het enige team dat Red Bull uit kon dagen voor de poleposition. In de derde vrije training zat het team uit Maranello er wel zeker vier tienden achter, maar het verschil was kleiner tijdens de kwalificatie. 'Ik had wat momenten in het gedeelte met hoge snelheden. De auto is daar gewoon wat lastiger. Onze auto is vrij kieskeurig en instabiel onder hoge snelheden, en dat leidt tot fouten.' Dat was te zien bij Leclerc. 'We hebben alles op alles gezet om de auto op de limiet te rijden en daar te plaatsen waar we horen te zijn, en dat is dit weekend net achter de Red Bulls.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws