Vasseur niet onrustig door crash Leclerc: 'Na de kwalificatie in Bakoe was hij nog de superster' Formule 1
Formule 1

Vasseur niet onrustig door crash Leclerc: 'Na de kwalificatie in Bakoe was hij nog de superster'

Vasseur niet onrustig door crash Leclerc: 'Na de kwalificatie in Bakoe was hij nog de superster'

Frédéric Vasseur heeft nog geen kopzorgen na de crash van Charles Leclerc tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Miami. Volgens de Fransman was Leclerc in Bakoe nog de superster, maar nu maakte hij een pijnlijke fout. Vasseur kijkt er allemaal niet zo heel erg van op en vindt dat de onrust niet nodig is.

Ferrari leek er goed bij te zitten tijdens de derde vrije training in Miami. Leclerc en Carlos Sainz konden Red Bull Racing niet uitdagen, maar het was duidelijk dat ze dan the best of the rest waren. Sainz pakte de derde plek in de kwalificatie, Leclerc maakte een fout en spinde de muur in. 'Ik heb gepraat met Charles en natuurlijk is hij gefrustreerd', zegt Vasseur bij F1TV.

'Na Q1 en Q2 had hij het gevoel dat de poleposition niet heel ver verwijderd was', gaat de Ferrari-teambaas verder. 'Het is wat het is. Nu moeten we een reset doen om te begrijpen wat er fout ging en ons klaarmaken voor morgen', aldus Vasseur. Leclerc raakte de muur met de achterkant van de auto, dus zal vast iedereen in de Ferrari-garage een schietgebedje door voor de nieuwe versnellingsbak die vrijdag was gemonteerd.

Vasseur hekelt 'from hero to zero' mentaliteit

In Bakoe, waar de Formule 1 het voorgaande weekend racete, wist Leclerc twee keer de poleposition te pakken. Toen was hij de held van het weekend voor velen, maar dat is nu letterlijk en figuurlijk van de baan. 'Na de kwalificatie in Bakoe werd me verteld dat hij de superster was, dus laten we even rustig aan doen', sluit Vasseur af. Met de crash in Miami op de zaterdag ging Leclerc heel snel from hero to zero. Op zondag worden echter de punten verdeeld, dus dan moet Leclerc de auto vanzelfsprekend op de baan houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws