De Vries sloeg terug na rampweekend in Bakoe: 'Deze positie was niet vanzelfsprekend' Formule 1
Formule 1

De Vries sloeg terug na rampweekend in Bakoe: 'Deze positie was niet vanzelfsprekend'

De Vries sloeg terug na rampweekend in Bakoe: 'Deze positie was niet vanzelfsprekend'

Nyck de Vries is aangenaam verrast door zijn tweede Q2-verschijning van het 2023-seizoen. De Nederlander kwam flink op stoom tijdens Q1 van de kwalificatie van de Grand Prix van Miami en wist uiteindelijk de vijftiende plek te behalen. De 28-jarige versloeg zijn teamgenoot en is zeer trots op het team dat hard heeft gewerkt.

De Vries reed een dijk van een ronde tijdens Q1 van de kwalificatie in Florida en daarmee stelde hij zijn tweede Q2-verschijning van het jaar veilig. De Nederlander was sneller dan zijn teamgenoot en ging door naar de tweede sessie van de kwalificatie. Daar kon De Vries niet tippen aan de snelheid van de concurrentie, maar hij is zeer blij met de geboekte progressie. 'Helemaal tevreden zijn we nooit', begint De Vries in gesprek met NU.nl. 'Maar na de trainingen vind ik dat we nu wel tevreden mogen zijn met de vooruitgang. We willen natuurlijk nog verder naar voren komen.'

De trainingen verliepen inderdaad niet helemaal lekker voor De Vries, dus het ritme dat hij vond tijdens de kwalificatie was zeker welkom. 'Deze positie was na vrijdag en na de derde vrije training niet vanzelfsprekend', gaat de AlphaTauri-coureur verder. 'Het team heeft vannacht zeer hard gewerkt om progressie te boeken en dat is ons gelukt.' Met name dat De Vries zijn teamgenoot heeft verslagen op pure pace zal zijn zelfvertrouwen goed doen. De Vries kon terugslaan na het rampweekend in Azerbeidzjan.

Van De Vries mag het pijpenstelen regenen

In Bakoe crashte De Vries twee keer en ging hij zonder punten naar huis. Daar kan dit weekend in Miami wel eens verandering in komen. De moed is hem ondanks alles nog lang niet in de schoenen gezonken. 'We maken sinds Jeddah echt stappen, maar het moet allemaal nog even samenkomen', gaat de Nederlander verder. 'In het begin van je carrière hoop je snel de stijgende lijn te pakken te krijgen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Foutjes worden gemaakt en horen erbij. Het zit dicht bij elkaar.' Tijdens de race op zondag wordt er een hoosbui voorspeld die wel eens roet in het eten kan gooien, maar dat laat De Vries koud. 'Dat is om mij prima, dat geeft ons meer kansen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws