Sainz ziet grote verschillen: 'Red Bull en Mercedes mijlenver voor ons' Formule 1
Formule 1

Sainz ziet grote verschillen: 'Red Bull en Mercedes mijlenver voor ons'

Sainz ziet grote verschillen: 'Red Bull en Mercedes mijlenver voor ons'

Ferrari zette een goede race neer op het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez. Hiermee pakte de Italiaanse formatie de derde plek in het constructeurskampioenschap af van concurrent McLaren. Het gat met het Engelse team is momenteel 13,5 punten. Toch stemt dit positieve resultaat Carlos Sainz niet helemaal tevreden. 'Het gat met de topteams is naar mijn gevoel alleen maar groter geworden.'

Sainz eindigde in Mexico op de zesde plaats, één positie achter teamgenoot Charles Leclerc. Ondanks het positieve resultaat in het Centraal-Amerikaanse land heeft de Spanjaard zich kritisch uitgelaten op Motorsport-Total.com. 'De baan heeft onze zwakheden simpelweg gewoon blootgelegd. We werden verrast door de snelheid van AlphaTauri. We hebben ons misschien te veel gefocust op McLaren.'

Naast het feit dat AlphaTauri snel bleek te zijn, zag Sainz dat de topteams mijlenver voorop reden. De Spanjaard denkt nog eens terug aan Azerbeidzjan en Monaco. 'Op de twee stratencircuits stonden we nog op poleposition. Maar sindsdien is er heel veel veranderd binnen de teams. Zowel Red Bull als Mercedes hebben een straatlengte voorsprong op ons', aldus Sainz. In een eerder interview haalde Leclerc het grote onderlinge verschil ook al aan.

Sainz voelt zich thuis bij Ferrari

De Ferrari-coureur kwam voor dit seizoen over van McLaren. De Spanjaard kent vooralsnog een goed seizoen bij zijn nieuwe team. Sainz kijkt zelf ook tevreden terug op zijn eerste jaar bij Ferrari. 'Ik heb nooit het gevoel gehad dat dit pas mijn eerste seizoen is in deze auto. Ik weet wat de auto doet en ik weet hoe ik deze perfect moet besturen', concludeert de Spanjaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws