Australische Grand Prix wil fans terug naar circuit: 'Alles moet veilig kunnen' Formule 1
Formule 1

Australische Grand Prix wil fans terug naar circuit: 'Alles moet veilig kunnen'

Australische Grand Prix wil fans terug naar circuit: 'Alles moet veilig kunnen'

Als de coronapandemie en de Australische overheid het toestaan dan keert de Formule 1 volgend seizoen weer terug op Albert Park. Dit jaar is het tweede seizoen op rij dat de Grand Prix van Australië niet verreden zal worden. Volgens de baas van de Australische Grand Prix, Andrew Westacott, is de kans groot dan fans dan ook terug mogen keren naar Melbourne. 'Op het moment denken we dat er per dag minimaal vijftigduizend fans aanwezig zullen zijn.'

Australië heeft gedurende de pandemie strenge lockdowns gekend. In sommige staten van het land leeft men momenteel weer redelijk het normale leven, maar andere delen van het land zijn daar nog ver van verwijderd. Vandaar dat in sommige delen van het land eerst voorzichtig getest wordt met verschillende sportevenementen. Westacott hoopt dat het land goed door deze momenten heen komt.

'De eerste twee belangrijke tests zijn Boxing Day en de Australian Open', zegt Westacott tegen Speedcafe. 'Daarna zijn wij aan de beurt. We hopen dat we minimaal vijftigduizend fans mogen verwelkomen in Melbourne, maar wel willen zo dicht mogelijk tegen de volledige capaciteit aan zitten. We moeten er vooral voor zorgen dat alles zo veilig mogelijk kan en dan heb ik goede hoop dat we richting de getallen van voor de pandemie kunnen gaan.'

Opzet Albert Park zal veranderen

Tijdens het Grand Prix-weekend volgend jaar in april zal de opzet van het park volledig veranderen. De deelstaat Victoria, waar Melbourne de hoofdstad van is, wil meer toeristen naar het gebied trekken. 'We hebben heel veel zin in de terugkeer van de Formule 1', zegt Arthur Gillion, marketeer van de Australische Grand Prix. 'We gaan het park onderverdelen in allemaal verschillende terreinen. Op ieder individueel terrein kunnen fans andere delen van onze prachtige staat te zien krijgen', besluit Gillion.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws