Saoedi-Arabië wil tweede F1-race organiseren naast GP in Jeddah Formule 1
Formule 1

Saoedi-Arabië wil tweede F1-race organiseren naast GP in Jeddah

Saoedi-Arabië wil tweede F1-race organiseren naast GP in Jeddah

Saoedi-Arabië zou graag een tweede Formule 1-race willen organiseren, zo vertelt sportminister en prins Abdulaziz Bin Turki Al-Faisal in gesprek met Motorsport.com. Sinds vorig seizoen organiseert het land een Grand Prix op een stratencircuit in Jeddah, maar er moet misschien wel een tweede bijkomen wanneer een nieuw circuit in Qiddiya klaar voor gebruik is.

Het stratencircuit in Jeddah werd altijd al gezien als tussenoplossing voordat de baan in Qiddiya klaar zou zijn. De bedoeling is dat die baan in 2026 in gebruik wordt genomen. Prins Abdulaziz zou er echter niet op tegen zijn om zowel Jeddah als Qiddiya op de kalender te zetten. 'We zouden geen nee zeggen', antwoordt hij op de vraag over de mogelijkheid van twee races in zijn land.

'We zien echt de voordelen van het organiseren van deze evenementen voor het Koninkrijk, en daarom investeren we zoveel. Misschien ben je meer gefocust op sport, maar wij doen hetzelfde op het gebied van cultuur, entertainment en zelfs tentoonstellingen, en een heleboel dingen waar we naar kijken. Daarvoor zouden we zeker al twee races kunnen organiseren', stelt de sportminister van het land.

Afwisseling Jeddah en Qiddiya ook mogelijk voor F1

Prins Abdulaziz benadrukt wel dat het vraagstuk iets is wat eerst met de Formule 1 moet worden besproken, maar Saoedi-Arabië zou in ieder geval openstaan voor het organiseren van twee Grands Prix. Ook het afwisselen van de circuits om het jaar is een mogelijkheid. 'Dat is gebeurd in Duitsland, tussen de Nürburgring en Hockenheim', voegt prins Abdulaziz toe. 'Dat zou een optie kunnen zijn.'

Qiddiya moet hoe dan ook een totaal andere ervaring bieden dan Jeddah, legt de prins uit. 'Het wordt een iconische plek om een ​​F1-race te houden, met een themapark ernaast. We vinden het een goede overgang, omdat het een totaal andere omgeving is. Je hebt dus geen twee races die hetzelfde zijn in één regio. In Jeddah is het aan zee, maar als je naar de andere plek gaat, is het in de woestijn, er is een andere sfeer.'

Poll

Zie jij graag een tweede F1-race in Saoedi-Arabië erbij komen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws