Vettel wil in minder tolerante landen blijven racen: 'Anders maken we geen verschil' Formule 1
Formule 1

Vettel wil in minder tolerante landen blijven racen: 'Anders maken we geen verschil'

Vettel wil in minder tolerante landen blijven racen: 'Anders maken we geen verschil'

Sebastian Vettel denkt dat het nog steeds goed is om in landen te racen waar er amper rechten zijn voor mensen in de LHBTI-gemeenschap. De coureur van Aston Martin denkt dat de Formule 1 verandering teweeg kan brengen in deze landen, terwijl dat niet kan als er niet in deze landen geracet wordt. Bovendien hoopt Vettel dat de Formule 1 snel een homoseksuele coureur mag verwelkomen.

De Formule 1 racet momenteel nog steeds in landen als Saoedi-Arabië, waar er nog straffen bestaan voor mensen die bijvoorbeeld homoseksueel zijn. Vettel vindt het belangrijk dat er in deze landen geracet wordt. 'Sommige landen zijn stricter qua LHBTI-rechten dan andere', begint de coureur in een interview met Attitude Magazine. 'We kunnen wel weigeren om daar te racen, maar dan wat? Als we niet daar racen dan kunnen we al helemaal geen verschil maken. Waarden en principes stoppen niet bij een landsgrens.'

Vettel stond al eerder op voor de rechten van de mensen in de LHBTI-gemeenschap. Zo droeg de Aston Martin-coureur vorig seizoen meermaals een regenboogtrui naar Grands Prix. 'Dat deed ik niet om populair te doen. Ik wilde laten zien dat ik tegen de wetgeving omtrent de LHBTI-rechten was en dat ik aan de mensen in die landen kon laten zien dat ik me er niet bij neerleg. Misschien zijn Formule 1-fans daardoor ook gaan nadenken over diversiteit.'

Vettel hoopt op homoseksuele coureur

Mike Beuttler, voormalig Formule 1-coureur in de jaren zeventig, is voorlopig de enige homoseksuele coureur die sport heeft gekend. Vettel hoopt dat er verandering in komt. 'Misschien was dat vroeger wel het geval geweest, maar nu denk ik dat een homoseksuele Formule 1-coureur van harte welkom is. Hierdoor kan het proces om vooroordelen weg te nemen ook versneld worden. Zo wordt onze sport ook beter. Ik denk, en ik hoop dat onze sport klaar is voor een homoseksuele coureur', aldus de viervoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws