Sargeant en Williams verlengen overeenkomst, Amerikaan ook in 2024 op de grid Formule 1
Formule 1

Sargeant en Williams verlengen overeenkomst, Amerikaan ook in 2024 op de grid

Sargeant en Williams verlengen overeenkomst, Amerikaan ook in 2024 op de grid

Logan Sargeant zal ook in 2024 de kleuren van het Formule 1-team van Williams gaan verdedigen. Ondanks een teleurstellend debuutseizoen heeft het team uit Grove voldoende aanknopingspunten gezien om voor volgend seizoen vast te houden aan de 22-jarige Amerikaan. Met de aankondiging van Sargeant zijn alle plekjes voor 2024 inmiddels opgevuld.

Er werd al lange tijd gesproken over de toekomst van Sargeant bij Williams en in de afgelopen weken werd in de paddock al aangenomen dat de Amerikaan ook in 2024 de teamgenoot van Alexander Albon zou zijn. Williams maakte vrijdagavond aan alle speculaties een einde en bevestigde dat Sargeant ook volgend jaar uit zal komen voor de Britse renstal. Met de aankondiging van Sargeant is nu ook het laatste stoeltje voor 2024 vergeven.

Sargeant krijgt bij Williams dus nog een jaar om zich te bewijzen. Zijn debuutseizoen was er één met meer diepte- dan hoogtepunten, maar het team uit Grove zag toch genoeg potentie in de jonge Amerikaan. Sargeant is vanzelfsprekend erg blij met de verlenging van zijn contract. 'Ik ben heel blij om voor het seizoen 2024 door te kunnen gaan met Williams Racing', zegt de 22-jarige in een persbericht van zijn team.

'Het is tot nu toe een ongelooflijke reis geweest met het team en ik ben dankbaar voor de kans om me als coureur te blijven ontwikkelen binnen zo’n getalenteerde en toegewijde groep', gaat Sargeant verder. 'We hebben spannende plannen voor de toekomst en ik kan niet wachten om het komende jaar bij te dragen aan het succes van het team.'

Veel vertrouwen in Sargeant

In Grove heeft men een rotsvast vertrouwen in de kwaliteiten van Sargeant, dus ook teambaas James Vowles is ontzettend enthousiast over de nieuwe overeenkomst. 'Ik ben blij dat we onze reis met Logan kunnen voortzetten in het seizoen 2024. Logan (Sargeant, red.) heeft een enorme vaardigheid laten zien onder de druk van het wereldtoneel, waardoor hij perfect bij ons team past. We hebben veel vertrouwen in zijn capaciteiten en geloven dat we samen nog meer succes kunnen boeken in het komende seizoen', aldus Vowles.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws