Sargeant heeft stap naar F1 onderschat: 'In de opstapklassen sta je dan nog helemaal vooraan' Formule 1
Formule 1

Sargeant heeft stap naar F1 onderschat: 'In de opstapklassen sta je dan nog helemaal vooraan'

Sargeant heeft stap naar F1 onderschat: 'In de opstapklassen sta je dan nog helemaal vooraan'

Logan Sargeant stelt, na een bijzonder lastig debuutjaar in de koningsklasse van de autosport, dat hij heeft onderschat hoe zwaar een Formule 1-seizoen is. De jonge Amerikaan mocht dit seizoen de kleuren van Williams verdedigen, maar kon zijn meer ervaren teamgenoot Alexander Albon eigenlijk geen moment bijbenen. Daarnaast schreef Sargeant ook vaker een bolide af dan hem en Williams lief is. Op de officiële website van de Formule 1 blikt de debutant terug op zijn eerste volledige seizoen in de koningsklasse.

In Bahrein kwam een jongensdroom uit voor Sargeant. Zijn allereerste seizoen in de F1 stond op het punt van beginnen. Een doorslaand succes werd het echter allerminst. Het contrast met zijn meer ervaren teamgenoot Albon was bijzonder groot te noemen. De Britse Thai wist in 2023 maar liefst 27 punten te scoren voor Williams, terwijl Sargeant bleek steken om één schamel puntje. Dat puntje behaalde in zijn thuisrace in Austin, maar hij had er wel de hulp van de FIA voor nodig. De Amerikaan finishte eigenlijk buiten de punten, maar door de diskwalificaties van Lewis Hamilton en Charles Leclerc schoof hij op naar P10.

Het was geen makkelijk seizoen voor Sargeant en hij denkt zelfs dat hij heeft onderschat hoe zwaar de stap naar de Formule 1 daadwerkelijk is. De Williams-coureur vergelijkt de koningsklasse met de juniorklassen, waarin hij in de afgelopen jaren uitkwam. 'Ik denk dat het voor mij het belangrijkste is om te beseffen hoeveel moeite je moet doen om elke dag op zo’n niveau te kunnen presteren', zegt de 22-jarige debutant op de officiële website van de Formule 1. 'In de opstapklassen kom je er met een gemiddelde dag nog mee weg. Dan sta je nog helemaal vooraan, terwijl dat hier niet het geval is', realiseert Sargeant zich.

Las Vegas hoogtepunt

Als hem vervolgens gevraagd wordt of zijn tiende plaats in Austin of zijn zevende startplaats in Las Vegas het hoogtepunt van zijn seizoen was, is Sargeant duidelijk. 'Dat is absoluut de kwalificatie in Vegas. Om het in de drie kwalificatiesessies zo samen te kunnen brengen, was erg leuk. Het hielp natuurlijk wel mee dat we een snelle auto hadden in Vegas, maar dat was zonder meer mijn hoogtepunt van het jaar', zegt Sargeant, die zijn debuutseizoen op de 21ste plek in het wereldkampioenschap afsloot en als enige coureur nog niet zeker is van een plekje in de F1 voor volgend jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws