Wolff kwam goed weg met waarschuwing na grof taalgebruik in Vegas: 'Zwaardere straf verdiend' Formule 1
Formule 1

Wolff kwam goed weg met waarschuwing na grof taalgebruik in Vegas: 'Zwaardere straf verdiend'

Wolff kwam goed weg met waarschuwing na grof taalgebruik in Vegas: 'Zwaardere straf verdiend'

Peter Windsor is het niet eens met de lichte straf die Mercedes-teambaas Toto Wolff in Abu Dhabi van de stewards ontving voor zijn taalgebruik tijdens de persconferentie voor teambazen op de donderdag in Las Vegas. De Britse journalist is van mening dat de Oostenrijker een zwaardere straf had verdiend. Wolff had namelijk geen enkele reden om op een dergelijke wijze uit te laten.

Op de eerste dag van de Grand Prix van Las Vegas ging het vooral over het putdekselincident in de eerste vrije training. Carlos Sainz reed al vroeg in de sessie over een putdeksel en zijn bolide liep daarbij flink wat schade op. In de persconferentie voor teambazen was Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur woest op hetgeen er was gebeurd, maar Wolff ergerde zich vooral aan alle negatieve opmerkingen over het evenement in de gokstad.

Wolff bezigde daarbij kleurrijk taalgebruik en daarvoor werd de teambaas van Mercedes in Abu Dhabi op het matje geroepen. De Oostenrijker ontving uiteindelijk net als Vasseur, die eveneens ongepast reageerde, een waarschuwing. Windsor snapt daar echter niets van. 'Wolff zei na afloop: het was maar een putdeksel, stel je niet zo aan. Dit is Vegas. Dat vond ik schokkend en daarbij gebruikte hij het F-woord. Ik weet dat hij daarvoor bestraft is en terecht. Hij kreeg een waarschuwing, maar de straf had zwaarder moeten zijn. Ze hadden hem een serieuze boete moeten geven', zegt Windsor in zijn livestream op YouTube.

Vasseur stond in zijn recht

Ook Vasseur kreeg een waarschuwing voor ongepast taalgebruik, maar Windsor vindt de situatie van de Ferrari-teambaas heel anders dan die van Wolff. 'Hij gebruikte hetzelfde scheldwoord, maar ik ben van mening dat Vasseur het recht had om dat woord te gebruiken. Hij was even daarvoor namelijk een bolide kwijtgeraakt, dankzij dat gedoe met die putdeksel', legt de Brit uit.

'De interviewer vroeg iets van: Fred, wat vind je van het showelement hier in Vegas? Dat was het slechtst denkbare moment om een dergelijke vraag te stellen', zegt Windsor, die de reactie van Vasseur dan ook prima kan begrijpen. 'Het was niet vreemd dat hij (Vasseur, red.) zich liet gaan, maar toch kreeg hij dezelfde sanctie als Wolff. Dat is niet terecht, want ik denk dat Toto te ver ging door het verhaal van Ferrari af te zwakken. Iedereen had Ferrari moeten steunen, want dit had iedereen kunnen overkomen', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws