Oud-teambaas zou Sargeant geen stoeltje aanbieden: 'Talent heb je, je kan het niet kopen' Opinie
Opinie

Oud-teambaas zou Sargeant geen stoeltje aanbieden: 'Talent heb je, je kan het niet kopen'

Oud-teambaas zou Sargeant geen stoeltje aanbieden: 'Talent heb je, je kan het niet kopen'

Eddie Jordan is zeer kritisch op Logan Sargeant, die tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 1 veel te weinig heeft laten zien. Desgevraagd laat de voormalig teambaas van zijn gelijknamige team in de Formula For Success-podcast weten dat hij de Amerikaan zeker geen stoeltje aan zou bieden, mocht hij nog teambaas zijn geweest. Zelfs als Sargeant een flink zak met geld mee zou brengen, dan nog denkt Jordan dat hij een andere coureur zou aanstellen. De 75-jarige legt uit waarom.

Sargeant werkte in 2023 zijn eerste seizoen in de koningsklasse van de autosport af, maar daarin wist de 22-jarige Williams-coureur slechts sporadisch te imponeren. In de Grand Prix van de Verenigde Staten behaalde hij, zij het met wat geluk, zijn eerste en tot dusver enige punt in de Formule 1 dankzij de diskwalificaties van Lewis Hamilton en Charles Leclerc en in Las Vegas mocht de Amerikaan vanaf de vierde startrij aan de race beginnen. Afgezien van deze momenten kende Sargeant hoofdzakelijk een teleurstellend jaar.

Ook Jordan kan niet anders dan concluderen dat Sargeant ondermaats heeft gepresteerd en als David Coulthard aan hem vraagt of hem nog een jaar de kans zou hebben geven als hij nog teambaas was geweest, haalt de Ier hard uit naar de debutant. 'Allereerst is talent iets dat je hebt en niet kunt kopen', steekt Jordan van wal in de Formula For Success-podcast. 'Zou hij één van mijn auto's besturen als hij geen geld mee zou brengen? Absoluut niet', is Jordan stellig. 'Ik weet niet eens zeker of hij wel in mijn auto zou rijden als hij wel geld mee zou brengen.'

Vergelijking met oud-coureurs Jordan

Jordan is duidelijk geen fan van Sargeant en hij legt uit waarom de Amerikaan vrijwel zeker nooit een plekje in zijn raceteam zou hebben gekregen. 'Als ik denk aan coureurs als Jarno Trulli, Ralf Schumacher, Eddie Irvine en Rubens Barrichello, dan denken mensen misschien dat het ons vooral om geld ging, maar er was een dunne lijn. Ja, we hadden iemand nodig die ons hielp, maar dat was niet absoluut noodzakelijk. Sargeant zou niet in mijn team zitten', is Jordan duidelijk. 'Je kan niet leunen op slechts één coureur als je hoog wilt eindigen in het kampioenschap.'

'Soms moest ik dat ook wel, maar over het algemeen denk ik dat je een sterke teamgenoot wilt hebben', wijst Jordan op het onderlinge verschil tussen Sargeant en Alexander Albon bij Williams. Ook Verstappen had met een betere teamgenoot nog veel sneller kunnen zijn, denkt hij. 'Als Checo sneller was geweest, dan hadden we denk ik zelfs een nog snellere Max (Verstappen, red.) gehad. Ik denk namelijk niet dat hij alles heeft hoeven geven. Als Lewis (Hamilton, red.) zegt dat hij (Verstappen, red.) zeventien seconden voorsprong heeft op de rest van het veld, dan hoef je niet te pushen', aldus Jordan, die nog één keer herhaalt dat hij geen plekje vrij zou houden voor Sargeant in zijn team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws