Saward: 'Statement van de Formule 1 zegt niet dat de Russische GP definitief is afgelast' Formule 1
Formule 1

Saward: 'Statement van de Formule 1 zegt niet dat de Russische GP definitief is afgelast'

Saward: 'Statement van de Formule 1 zegt niet dat de Russische GP definitief is afgelast'

Formule 1-journalist Joe Saward heeft het statement van de Formule 1 nog maar eens goed bekeken en ziet wat ongemakken. Het statement liet wél weten dat het 'onmogelijk' zou zijn om in deze omstandigheden een Russische Grand Prix te organiseren, maar heeft deze níet definitief afgelast. De situatie rondom de Grand Prix van Rusland is moeilijk volgens Saward.

De Britse journalist schrijft in zijn eigen blog dat hij de bewoording van de FIA maar lastig vindt. 'Het statement van de Formule 1 zegt niet letterlijk dat de Grand Prix is afgelast. Ze zeggen alleen dat het 'onmogelijk is om met deze omstandigheden een race te houden in Rusland.' Dit is juridisch gezien geen afgelasting. Het houdt de vraag open en tegelijkertijd laat het weten dat de betrokkenen bij de sport niet willen dat de race doorgaat', zegt Saward.

Contracten, contracten en nog eens contracten

De Brit vertelt verder en zegt dat contracten eventueel in de weg kunnen staan van een volledige afgelasting. 'Deze dingen zijn nooit makkelijk want er bestaan contracten. En in die contracten zou het kunnen dat een situatie waarin twee landen elkaar aanvallen niet staat omschreven.' Saward denkt ook dat we niet snel een plaatsvervangende race moeten verwachten. 'Op dit moment lijkt het alsof er geen Russische Grand Prix gaat komen, maar als de situatie verandert vóór september zou dat kunnen veranderen. We weten niet wat er gaat gebeuren maar we moeten zeker geen snelle vervanging verwachten.'

Ook noemt hij in zijn blog dat niemand een situatie wil creëren waarbij er contracten worden verbroken. En dat lijkt ook de situatie bij Haas uit te leggen. 'Haas heeft gezegd dat het naar juridische problemen zal kijken omtrent hun sponsordeal met Uralkali en Nikita Mazepin. Je kunt namelijk niet zomaar een contract stopzetten tenzij er dergelijke clausules bestaan die rekening hebben gehouden met de situaties in kwestie. En het idee dat er een oorlog zou uitbreken in Europa bestond simpelweg nog niet toen het contract werd getekend', sluit Saward af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws