Update | Promoter GP Rusland zegt dat race nog steeds door kan gaan Formule 1
Formule 1

Update | Promoter GP Rusland zegt dat race nog steeds door kan gaan

Update | Promoter GP Rusland zegt dat race nog steeds door kan gaan

De Grand Prix van Rusland gaat niet door, zo maakt de Formule 1 bekend via de officiële kanalen. Het evenement stond gepland voor het weekend van 23-25 september, maar door de oorlog die Rusland is begonnen met Oekraïne gaat de Grand Prix niet meer door.

In een statement zegt de Formule 1 dat de gebeurtenissen in Oekraïne met verdriet worden bekeken. Zo wordt er ook gehoopt dat de landen met een vreedzame oplossing kunnen komen. Of dat ook mogelijk is, is nog maar de vraag. Rusland viel Oekraïne eerder deze week binnen en het doel is om een pro-Russische regering in te stellen.

Door de oorlog ziet de Formule 1, na enkele andere sporten, het niet meer als verantwoord om naar Rusland af te reizen. Daarvoor werd wel eerst overlegd gevoerd tussen de teambazen, de FIA en de Formule 1-organisatie zelf. Dit gebeurde op donderdagavond en aan de hand van dat overleg is nu besloten om de Grand Prix te annuleren.

Vervanging voor GP Rusland nog onduidelijk

Of er een vervangende race voor de Grand Prix van Rusland komt, is nog niet bekend. Eerder leek de Grand Prix van Turkije op de ticketsite van de Formule 1 als alternatief te verschijnen, maar volgens een woordvoerder van de sport ging dit om een fout. De tijd zal uitwijzen of er vervanging komt voor de race op het Sochi Autodrom.

Update 14.41 (25/2) | Promoter GP Rusland zegt dat race nog steeds door kan gaan

De Grand Prix van Rusland zou nog steeds door kunnen gaan. Dat meldt promoter Rosgonki tegenover RaceFans. Volgens de promoter is de race namelijk niet afgelast, maar uitgesteld. Overmacht wordt als reden gegeven voor het uitstellen van de Grand Prix op het Sochi Autodrom.

Rosgonki vraagt fans die de race wilden bezoeken om niet hun geld terug te vragen, omdat het evenement alsnog door zou kunnen gaan later dit jaar. De statement van de Formule 1 suggereerde echter dat de Grand Prix helemaal niet meer door zou gaan, maar de promoter spreekt dit tegen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws