Lammers legt uit waarom Verstappen de sprintrace wel won, maar de hoofdrace niet Formule 1
Formule 1

Lammers legt uit waarom Verstappen de sprintrace wel won, maar de hoofdrace niet

Lammers legt uit waarom Verstappen de sprintrace wel won, maar de hoofdrace niet

Jan Lammers denkt dat er geen man overboord is na de verliespartij van Max Verstappen in Oostenrijk. Charles Leclerc was in zijn Ferrari beduidend sneller dan de Nederlander, die enkel tweede werd vanwege het feit dat Carlos Sainz met motorproblemen uitviel. Ook licht hij toe waarom Verstappen in de sprintrace wél won, maar op zondag niet.

Bij NOS wordt de sportief directeur van Circuit Zandvoort gevraagd in hoeverre Verstappen zich zorgen moet maken. Lammers is van mening dat het feit dat Ferrari in Spielberg sneller was, niet tekenend hoeft te zijn voor de rest van het jaar. 'Het gaat per circuit net even in de nuance wisselen. Je zag halverwege de race dat Red Bull zich ook wel realiseerde dat ze voor die derde plaats moesten gaan', aldus de oud-autocoureur.

'Er werd Verstappen gevraagd om het tempo van Lewis Hamilton aan te houden, die vierde reed. Als Verstappen hetzelfde tempo zou rijden als Hamilton, was hij dus verzekerd van de derde plaats. Dat was de opdracht', zo belicht hij het boordradio-verkeer tussen de Red Bull-rijder en zijn team. 'Verstappen vroeg nog even waarom.'

'Toen realiseerde het team zich al dat ze het van de Ferrari's niet zouden winnen, al konden ze niet voorzien dat Sainz uit zou vallen', vervolgt Lammers. De Spanjaard stond op het punt om de WK-leider in te halen, waarna zijn bolide begon te roken. Meteen was het klaar en kwam zijn wedstrijd ten einde. De achterkant van de Ferrari brandde.

Verstappen wint de sprintrace, maar niet de hoofdrace

Op de zaterdag in Oostenrijk ging het goed bij Red Bull en Verstappen. Maar waar Red Bull op zaterdag excelleerde tijdens de sprintrace, was het Ferrari dat op zondag de boventoon voerde. 'Die race (de sprintrace, red.) was maar twintig rondjes. Hij had een goede start en had natuurlijk het geluk dat Leclerc en Sainz met elkaar waren in die eerste ronden. Dat deden ze natuurlijk niet nog eens.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws