Schumacher woest om Haas-vertrek van neefje: 'Dat is meten met twee maten' Formule 1
Formule 1

Schumacher woest om Haas-vertrek van neefje: 'Dat is meten met twee maten'

Schumacher woest om Haas-vertrek van neefje: 'Dat is meten met twee maten'

Ralf Schumacher was er niet bepaald blij mee dat zijn neefje Mick Schumacher niet meer bij Haas rijdt vanaf het 2023-seizoen. De jonge Duitser heeft zelfs helemaal geen zitje voor het aankomende seizoen, de grid is inmiddels al compleet. Schumacher vond dat de manier waarop het allemaal is gegaan niet helemaal door de beugel kon. Ze hadden de Haas-coureur wat beter konden behandelen vindt hij.

Op donderdagochtend 17 november plaatste de 23-jarige een statement op zijn officiële socialemediakanalen dat de Grand Prix van Abu Dhabi zijn laatste race met Haas zal zijn. Schumacher was teleurgesteld dat hij niet nog een jaar krijgt om zich te bewijzen. Haas heeft kort daarna bekendgemaakt dat ze vanaf 2023 verder gaan met Nico Hülkenberg, de Duitser die na 2019 de rol als test- en reservecoureur bij Aston Martin opvulde. Hülkenberg neemt tien seizoenen aan Formule 1-ervaring mee, en dat zou Haas hulp bieden in het zoeken naar de stabiele prestaties die ze graag willen.

'Dat is gewoon niet hoe je met een medewerker omgaat', vertelt Schumacher aan Sky Sports. 'Het resultaat was dan ook niet een heel grote verrassing', vervolgt de oud-coureur. 'Zo'n jonge coureur moet je promoten en af en toe een knuffel geven. Het eerste jaar was moeilijk, en toen had hij opeens Kevin Magnussen voor hem staan. Hij kon daarvan leren, de leercurve ging steil omhoog. En dat is het enige wat telt voor zo'n jonge coureur. Haas was aan het meten met twee maten.' Schumacher wijst er ook op dat AlphaTauri hun jonge coureur Yuki Tsunoda een derde contract heeft gegeven. Zo heeft de Japanner meer kansen om zichzelf te laten zien. Volgens hem is dat de juiste werkwijze.

Schumacher: 'Je moet een coureur twee of drie jaar geven'

De oud-coureur ziet dat Tsunoda veel beter rijdt, iets wat in zijn aankomende, derde seizoen in de Formule 1 alleen maar beter kan gaan. 'Kijk maar naar Tsunoda, die zit dan in een betere auto, maar die heeft het af en toe ook moeilijk', wijst Schumacher aan. Het is nog onduidelijk waar de jonge Duitser in het 2023-seizoen terecht komt. De geruchtenmolen voorspelt dat Schumacher zich aansluit bij Mercedes als test- en reservecoureur, maar hij werd ook aan Alpine gelinkt. 'Ik denk niet dat Mick altijd weg zal blijven', legt Schumacher uit. Naast Mercedes en Alpine wordt er ook gefluisterd dat de 23-jarige wel eens een kans zou hebben op een zitje bij Audi, het team dat vanaf 2026 toe zal treden tot de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws