Seidl na slechte eerste training McLaren: 'Er staat ons een grote uitdaging te wachten' Formule 1
Formule 1

Seidl na slechte eerste training McLaren: 'Er staat ons een grote uitdaging te wachten'

Seidl na slechte eerste training McLaren: 'Er staat ons een grote uitdaging te wachten'

Voor McLaren verliep de eerste vrije training nog niet zoals gewenst. De snelheid ontbrak vooralsnog bij de mannen in papaja-oranje, die achteraan de top tien eindigden. Teambaas Andreas Seidl ziet nog voldoende verbeterpunten en hoopt snel nog wat snelheid te vinden met zijn team, om Ferrari uit te kunnen dagen tijdens de kwalificatie en de race.

'Het was zeker geen makkelijke sessie. De balans is vooralsnog moeilijk te vinden en de baan is erg stoffig. Dit waren wel extreme omstandigheden', zo laat Seidl weten bij SkySports. 'We moeten nog zien of we de auto echt aan de praat kunnen krijgen, want dat is wel echt een uitdaging hier.' Vanwege de ijle lucht staan de teams een aantal unieke uitdagingen te wachten op het gebied van afstelling. Het Autodromo Hermanos Rodriguez ligt op meer dan 2.000 meter hoogte en is daarmee het hoogstgelegen circuit op de kalender.

'We moeten in het bijzonder op drie dingen letten hier. Allereerst moeten we met veel meer koeling rijden dan normaal. Je hebt hier snel te maken met oververhitting, dus dat is zeker een puntje van aandacht. Daarnaast rijden we met veel downforce en wordt de motor ook flink op de proef gesteld.' In de strijd met Ferrari staat de druk er flink op bij McLaren. De Scuderia lijken vooralsnog een stuk sneller te zijn en dus is er nog werk aan de winkel voor het team van Seidl. 'We willen onze concurrenten natuurlijk verslaan, maar we moeten ook realistisch zijn en erkennen dat Ferrari grote stappen heeft gezet afgelopen races.'

'Ricciardo voelt de auto nu beter aan'

In de strijd om de derde plek in het constructeurskampioenschap heeft McLaren de tweede seizoenshelft een boost gekregen in de vorm van Daniel Ricciardo. De Australier lijkt zich een stuk beter te voelen in de McLaren en kan zich nu meten met zijn teamgenoot. 'Hij heeft zeker stappen gezet na de zomerstop', zo erkent ook zijn teambaas. 'We moeten echt op de limiet zitten om Ferrari te kunnen verslaan, dus daar hebben we zijn hulp zeker bij nodig. Het is goed om twee sterke coureurs te hebben.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws