Tost tevreden na eerste training: 'We lijken vooralsnog de snellere auto te hebben' Formule 1
Formule 1

Tost tevreden na eerste training: 'We lijken vooralsnog de snellere auto te hebben'

Tost tevreden na eerste training: 'We lijken vooralsnog de snellere auto te hebben'

Franz Tost, teambaas van AlphaTauri, keek tevreden naar de eerste vrije training. De AlphaTauri kon zich vooraan het middenveld meten en Pierre Gasly besloot de eerste training als vijfde. Bemoedigende tekenen, zo denkt ook Tost. In de strijd om de vijfde plek in het constructeurskampioenschap kan het team dit weekend goede zaken doen.

'We hebben de snellere auto dit weekend, zo denk ik', aldus Tost over de snelheid van AlphaTauri ten opzichte van naaste concurrent Alpine. 'Daarnaast hebben we ook twee geweldige coureurs, die op dit moment erg goed presteren.' Gasly besloot, zoals eerder benoemd, de eerste training als vijfde. Zijn teamgenoot Yuki Tsunoda noteerde de elfde tijd, op gepaste afstand van zijn Franse teamgenoot.

Bij Alpine zien de voortekenen er eveneens gunstig uit. De Franse equipe noteerde een zevende en een negende plaats, overigens wel op gepaste afstand van Gasly. 'Het liefst zouden we nog verder voor staan, maar ik denk dat we qua snelheid nog wel een streepje voor hebben', zo is de teambaas gerustgesteld. 'We moeten nog tien punten inlopen op Alpine, dus hoe verder vooraan, hoe beter voor ons natuurlijk. Hopelijk kunnen we nog wat stappen zetten.'

Onbekende grond voor Tsunoda

Niet voor het eerst dit seizoen rijdt Tsunoda op voor hem onbekend terrein. In verschillende juniorklassen wordt nog wel eens op een Formule 1-baan gereden, maar Mexico zat hier niet tussen. Voor aanvang van de zogenoemde 'triple-header' gaf de jonge Japanner al aan dat het een uitdagende paar weken zouden worden, aangezien alle circuits nieuw voor hem zijn. Het relatief grote verschil ten opzichte van zijn teamgenoot in de eerste training is dan ook te verklaren met deze reden. Echter zal zijn team wel hopen dat hij nog wat tijd weet te winnen, om zo de top tien binnen te komen.

De afgelopen races kreeg de rookie al hulp van Alexander Albon, die hem tips gaf en hielp om de rust te bewaren. 'Albon komt Tsunoda inderdaad helpen. Hij geeft uitleg over de verschillende circuits en hoe hij nog wat tijd kan winnen. Dat zijn interessante gesprekken tussen coureurs en ik denk dat Tsunoda er echt wel wat aan heeft. Hij leert veel van Albon', aldus Tost, die blij is met de hulp.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws